Zeybekçi: "Tıpkı Fransa'da Olduğu Gibi"

Eonomi Bakanı Nihat Zeybekci, sosyal paylaşım plataformu Twitter üzerinden Olağanüstü Hal uygulaması kararına ilişkin açıklamalar yaptı. Zeybekci, tasarrufların artırılacağını, teşviklerle yapısal reformların tam gaz devam edeceğini belirtiren, “OHAL kararından ülkemizdeki üretim, ihracat ve iş dünyası olumsuz etkilenmeyecektir" ifadelerini kullandı.

Titter hesabı üzerinden yaptığı açıklamalarda Zeybekci, sermaye hareketlerinin kısıtlanması gibi normal işleyişin dışında kalan hiçbir olağandışı uygulamaya gidilmeyeceğini belirtti, "Tıpkı Fransa’da söz konusu olduğu gibi OHAL uygulaması demokratik standartları düşürmeyecek, huzurun tesisine hizmet edecektir” ifadelerini kullandı.

“KHK’YI İptal Yetkisi Her Zaman Haizdir”

Ekonomik özgürlükleri koruyan piyasa dostu politikaların kanunlar çerçevesinde hayata geçirilmeye devam edeceğini vurgulayan Zeybekci, darbe girişimi sonrası alınan önlemlerin ekonomi için en önemli güç olan güven ve istikrarı sağlamaya yönelik olduğunu belirtti.

“Anayasamızın 15. Md. de belirtildiği üzere göre OHAL durumunda da uluslararası hukuktan kaynaklanan yükümlülüklerimiz çerçevesinde hareket edilir. OHAL ilanının temel sebebi, güvenlik önlemlerinin hızlı ve etkin şekilde alınmasını sağlamaktır. Meclis Genel Kurulu’muzun OHAL ile ilgili Kanun Hükmünde Kararname’yi (KHK) iptal yetkisi her zaman haizdir" ifadelerini kullanan Zeybekci, Türkiye’de yaşayan herkesin temel hak ve özgürlüklerinin, anayasnın garantisi altında olduğunu ve alınan bu kararın ekonomi alanındaki reformları engellemeyeceğini, aksine daha da hızlandıracağını belirtti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.