Öne Çıkanlar cumhurbaşkanı erdoğan bugünün gündemi gündem özeti abd çin chp pkk Koronavirüs terörist suriye tesk genel başkanı bendevi palandöken cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan

22 Yılda Dördüncü Satışı Gerçekleşen Denizbank’ta 7 Yıllık Sberbank Dönemi Bitti , ENBD Dönemi Başladı

2012 yılından bu yana Denizbank’ın sahibi olan Rusya’nın bankacılık devi Sberbank, yaklaşık 20 aylık müzakere ve yasal prosedür sürecinin ardından Denizbank'taki hisselerini Birleşik Arap Emirlikleri merkezli ENBD'ye devretti. Bu hisse devriyle Denizbank böylece 22 yıl içinde 4'üncü kez satış sürecinden geçmiş oldu. Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş, dört kez satış işleminin bankacılıkta bir rekor olduğunun altını çizerek, geleceğe yönelik olarak  “Bu son olsun,son olsun”diye bir şarkı sözüne gönderme yaptı. 


Hakan Ateş,  Denizbank hisse devir toplantısında yaptığı konuşmada  Denizbank’ın 22 yılllık tarihi içinde dördüncü kez hisse devri gerçekleştirdiğini ve bunun bankacılıkta bir rekor olduğunu belirterek “Yaklaşık 20 aylık bir süre zarfında her üç kurumun faaliyet gösterdiği ülkelerdeki resmi onay süreçlerinin tamamlanmasıyla nihayet bugün resmi hisse devrimizi gerçekleştiriyoruz”dedi. 


DENİZBANK İSMİ KORUNACAK

 Hakan Ateş konuşmasında şunları söyledi: 
“2012 yılından bu yana hissedarımız olan Rusya’nın devi Sberbank, bugün itibarıyla bankamızdaki hisselerini yine bölgesinin en önemli kuruluşlarının başında gelen Emirates NBD’ye devrediyor. Ve bu salonda sizlerle sadece bir hisse devrine değil; Türkiye adına bir gurur tablosuna, aynı zamanda finans sektöründe benzeri olmayan bir rekora da şahitlik ediyoruz.Dünya dengelerini sarsan güç ve ticaret savaşlarının yaşandığı, aynı zamanda bölgemizin son derece hassas, ekonomimizin ise zorlu dönemden geçtiği bir süreçte, bankamızın hisseleri 4. kez el değiştiriyor. DenizBank, 22 yıl içinde, halka arzla birlikte 4 satış tecrübe etmiş bir kurum. Bu süreçlerin tümünde hissedarlarımızın DenizBank ismini korumak konusundaki kararlılığının finans sektörü tarihinde bir örneği daha olduğunu sanmıyorum” dedi. 

“7 YILLIK SÜREDE BENZERİNE AZ RASTLANIR BİR PERFORMAN GÖSTERDİK”

Konuşmasında  “Peki böyle güçlü bir ekibe sahip Sberbank’la geçirdiğimiz 7 yıllık sürede ne yaptık”sorusuna yanıt veren Hakan Ateş “ Aktiflerimizi yüzde 301 büyümeyle 52.4 milyar TL’den 210 milyar TL’ye,özkaynaklarımızı yüzde 219 artışla 5.2 milyar TL’den 16.7 milyar TL’ye,kredilerimizi yüzde 291 artışla 36.5 milyar TL’den 142.8 milyar TL’ye ve mevduatımızı  da yüzde 335 artışla 33.6 milyar TL’den 146.3 milyar TL’ye yükselttik. Şube sayımız aynı dönemde 614’den 722’ye ulaşırken, Denizbank kadrosu da 11 bin 382 kişiden 14 bin 426 kişiye çıktı.Müşteri portföyümüzün büyüklüğü de 5.6 milyondan yüzde 136 artışla 13.2 milyona yükseldi. Ve nihayetinde hissedarımızın bize 2012’da emanet ettiği 5,2 milyar TL’lik özkaynağı bugün itibarıyla 16,8 milyar TL’ye ulaştırarak, aynı zamanda bankacılığın Türkiye’nin en uç köşelerine kadar erişilebilirliği için sektöründe şube sayısını artıran sayılı bankalar arasında yer alarak benzerine az rastlanır bir performans ortaya koyduk”dedi. 

 “ALTINCI BÖLÜMÜ AÇIYORUZ”

Konuşmasında “ Ve altıncı bölümü bugün açıyoruz” diyen Genel Müdür  Hakan Ateş “ Bugün itibarıyla farklı coğrafyadan bir hissedarla yolumuza devam etmek üzere ilk adımımızı atıyoruz. Daha önce Dexia, sonrasında da Sberbank’la olduğu gibi, Emirates NBD ile de ülkelerimiz arasındaki köklü hukuku, kardeşlik bağlarını geliştirmek ve insanlarımız için çalışmak öncelikli vazifemiz olacak. Yeni hissedarımızın çatısı altında artık, Türkiye’nin lider bankaları arasında en tepe noktaya doğru hızla tırmanmaya hazırız”dedi. 

“PİYASA PAYLARIMIZI YÜKSELTMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

Ateş, Denizbank’ın mevcut durumda özel bankalar arasında 5'inci ve toplam bankalar arasında 8'inci büyük banka olduğunu belirterek "Biz üst sıralara tırmanma konusunda son derece kararlıyız. Bugüne kadar seçtiğimiz sektörler gerçekten her zaman kendini kanıtlamış sektörlerdir. Bunları yeni hissedarımız ENBD üst yönetimi ile de görüşeceğiz ve gözden geçireceğiz. Öngörüleri ve talepleri doğrultusunda stratejimizi oluşturacağız. Ancak genel amaç karlı büyüme ve Türkiye’ye hizmettir.Hedefimiz sektörde çeşitli alanlarda yüzde 7'lerde olan piyasa paylarımızı yüzde 10'lara çıkarmayı amaçlıyoruz”diye konuştu.

“KURUMLARIMIZA, SEKTÖRÜMÜZE VE ÜLKEMİZE HAYIRLI, UĞURLU OLMASINI DİLİYORUM”

 Ateş konuşmasının son bölümünü teşekküre ayırarak şunları söyledi: 
“Kasım 2017’de başlayan ve 20 ay gibi uzun bir süreye yayılan hisse devrinde bize inanarak kararlılıkla sürecin devamlılığını sağlayan taraflara, bu esnada bankamızın faaliyetlerini kesintisiz devam ettirmesi için var gücüyle çalışan üst yönetimimiz ve tüm Kaptan ve Denizcilerimize,varlık sebebimiz olan müşterilerimize,Süreçte kritik rol oynayan karar verici otoritelere,ve elbette 22 yıldır bu yolu birlikte yürüdüğümüz, bankamız için önemli tüm dönüm noktalarında yanımızda olan siz değerli basın mensubu dostlarımıza, teşekkürlerimi sunuyorum. Emirates NBD-DenizBank birlikteliğinin kurumlarımıza, sektörümüze ve ülkemize hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum.”

SİNERJİNİN EN GÜZEL ÖRNEĞİ 

Denizbank’ın yeni sahibi ENBD’nin Başkan Yardımcısı ve İdari Direktör Hesham Al Qassim ise konuşmasında ENBD’nin, çok büyük bir olgu olan sinerjinin yani iki büyük ve köklü kurumun nasıl başarıyla bir araya gelerek sektörün yolunu açacak bir güç merkezi oluşturduğuna dair çok parlak bir örneğini  teşkil ettiğini belirterek şunları söyledi: 
“Bizler, zorlu zamanlarda dahi karlılığını istikrarlı ölçüde koruyarak faaliyet alanı ve itibarını artırmış ve önde gelen bir Türk bankacılık grubu konumuna erişmiş Denizbank gibi bir ortak bulmaktan son derece memnunuz. Bu ortaklığın faaliyet gösterdiğimiz tüm pazarlarda müşterilerimiz, yatırımcılarımız ve paydaşlarımız için sayısız fayda yaratacağından eminiz.Denizbank’a ENBD ailesine ‘Hoş geldiniz’ derken, inovasyon ve hizmet anlamında MENAT bölgesinin önünü açacak bankacılık alanında güçlü bir yapı oluşturmak için ortak uzmanlıklarımızı, kaynaklarımızı ve insan sermayemizi bir araya getirmeyi heyecanla bekliyoruz. Denizbank, faaliyetlerine ve büyümesine mevcut markası altında ENBD’nin tam desteğini de alarak devam edecek. Müşterilerimizi hizmet yolculuğumuzun merkezinde tutmaya devam ederken çalışmalarımızı ve uzmanlığımızı son teknoloji finansal hizmetler sunmak üzere birleştirmek için can atıyoruz”.

“HENÜZ BEŞ DAKİKADIR SAHİBİYİZ AMA DENİZBANK HIZLI BÜYÜYECEK DİYEBİLİRİM“

Emirates NBD Grubu Üst Yöneticisi (CEO) Shayne Nelson ise toplantıda bir soruyu yanıtlarken”Denizbank satın almasını uzun vadeli düşenerek yaptık.Biz kısa vadeli değil, uzun vadeli düşünen yatırımcıyız. Yarının ekonomi haberlerine bakarak yatırım yapmayız" dedi. Shayne Nelson, toplantıda DenizBank'ın gelecek 5 yıllık hedeflerine ilişkin bir soruya yanıt verirken de"Henüz 5 dakikadır DenizBank'ın sahibiyiz. Ama büyüme konusunda hırslıyız. DenizBank da hızlı büyüyecek”dedi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.