Öne Çıkanlar ankara konya bodrum pakistan kastamonu Bala Konyada Askeri Uçak Düştü boyun Ankarada Silahlı Çatışma halkevleri cumhurbaşkanı erdoğan enflasyonla mücadelede başarı kriterleri

Aylık En Yüksek Reel Getiri Devlet İç Borçlanma Senetlerinde Oldu

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, aylık en yüksek reel getiri Devlet İç Borçlanma Senetlerinde oldu. Yıllık olarak değerlendirildiğinde ise külçe altın; Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde yüzde 14,55, TÜFE ile indirgendiğinde ise yüzde 8,68 oranında yatırımcısına en fazla reel getiriyi sağladı.

TÜİK, Eylül ayına ilişkin Finansal Yatırım Araçlarının Reel Getiri Oranlarını açıkladı. Buna göre, en yüksek aylık reel getiri, yurt içi üretici fiyat endeksi (Yİ-ÜFE) ile indirgendiğinde yüzde 0,92, tüketici fiyat endeksi (TÜFE) ile indirgendiğinde ise yüzde 1,03 oranlarıyla Devlet İç Borçlanma Senetleri’nde (DİBS) gerçekleşti.
Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde; yatırım araçlarından Borsa İstanbul (BIST) 100 Endeksi yüzde 0,79 ve mevduat faizi yüzde 0,46 oranında reel getiri sağladı. Buna karşılık Amerikan Doları yüzde 0,21, Avro yüzde 0,24 ve külçe altın yüzde 1,06 oranında yatırımcısına kaybettirdi. TÜFE ile indirgendiğinde ise BIST 100 Endeksi yüzde 0,90 ve mevduat faizi yüzde 0,57 oranında reel getiri sağlarken, Amerikan Doları yüzde 0,10, Avro yüzde 0,13 ve külçe altın yüzde 0,95 oranında yatırımcısına kaybettirdi.

KÜLÇE ALTIN YATIRIMCISINA KAZANDIRDI
Külçe altın üç aylık değerlendirmede; Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde yüzde 5,53, TÜFE ile indirgendiğinde ise yüzde 5,04 oranıyla yatırımcısına en yüksek reel getiri sağlayan yatırım aracı oldu. BIST 100 Endeksi, Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde yüzde 0,19 oranında en az kazandıran, TÜFE ile indirgendiğinde ise yüzde 0,28 oranında yatırımcısına en çok kaybettiren yatırım aracı oldu.
Altı aylık değerlendirmeye göre külçe altın; Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde yüzde 6,52, TÜFE ile indirgendiğinde ise yüzde 6,64 oranında yatırımcısına en yüksek kazancı sağladı. Aynı dönemde BIST 100 Endeksi, Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde yüzde 5,97, TÜFE ile indirgendiğinde ise yüzde 5,87 oranında yatırımcısına en çok kaybettiren yatırım aracı oldu.
Finansal yatırım araçları yıllık olarak değerlendirildiğinde külçe altın; Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde yüzde 14,55, TÜFE ile indirgendiğinde ise yüzde 8,68 oranında yatırımcısına en fazla reel getiriyi sağladı. Diğer taraftan, Euro Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde yüzde 3,52, TÜFE ile indirgendiğinde ise yüzde 8,46 oranında yatırımcısına en çok kaybettiren yatırım aracı oldu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.