Öne Çıkanlar ankara konya bodrum sgk deprem pakistan veysel eroğlu chp iata kastamonu Bala Kuğu Gölü ile İzleyenleri Büyüledi

Dolar Yükselişe Geçti
Doların bugünkü alış kuru 2,9362 TL, satış kuru 2,9365 TL'dir. Bu dolar verilerinin doğrultusunda 1 Dolar 2,9365 Türk Lirasına karşılık gelmektedir.

1 dolar (USD) 0,7566 İngiliz Sterlini (GBP), 98,7391 Japon Yeni (JPY), 0,9656 İsviçre Sterlini (CHF) 1,3061 Avustralya Doları (AUD), 1,2870 Kanada Doları (CAD) ve 3,7412 Riyali (SAR) değerinde karşılık bulmaktadır.

ABD Merkez Bankası Ardından

Geçen hafta ABD Merkez Bankası (FED) Açık Piyasa Komitesi (FOMC)  toplantı tutanaklarının ardından 2,9141'e kadar gerileyen dolar/TL, FED Başkan  Yardımcısı Stanley Fischer'ın ekonomideki toparlanmaya işaret eden  açıklamalarının faiz artırım beklentilerini artırmasıyla yükselişe geçti.


ABD Merkez Bankası'nın (Fed) Kansas City Şubesi Başkanı Esther George, yaptığı açıklamada, son iki ayda istihdamda görülen yükselişe işaret ederek, ABD ekonomisinde ücret artışı olabileceğini, bunun da tüketimi artıracağını belirtti.

Federal Açık Piyasa Komitesi'nde (FOMC) oy kullanma hakkına sahip olan George, ekonominin bu yılın ilk yarısında yavaş büyüdüğünü vurgulayarak, ancak tüketimde görülecek artışla yılın ikinci yarısında büyümenin ivme kazanacağına inandığını ifade etti

Dolar  endeksi, cuma günü başlayan yükselişi bugün de devam ettirerek 95  sınırına kadar çıkarken, para birimlerinin yanında emtiaların da dolar karşısında  değer kaybetmesi dikkati çekiyor. Şu dakikalarda altının onsu yüzde 0,6 ve Brent  petrolün varil fiyatı yüzde 1,8 düşüşle işlem görüyor.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.