Şok Marketler Finansal Borçlarını Eritti

Yılın ilk yarısının tamamlanmasıyla şirketler dönem verilerini açıklamaya devam ediyor. Şok Marketler, 2018’in ilk yarısında finansal borçlarını erittiğini ve cirosu 5,5 milyar TL’ye yükselttiğini duyurdu.

Türkiye’nin cirosu en hızlı büyüyen perakende zinciri olan Şok Marketler, yılın ikinci çeyreğinin bitmesiyle toplam satışlarının %34 arttırdığını ve cironun 5,5 milyar TL’ye ulaştığını duyurdu. Market zinciri, Kamuoyu Bilgilendirme Platformu’na bildirdiği mali tablosunda halka arzdan elde ettiği gelirler ile borçluluğunu önemli ölçüde düşürdüğünü açıkladı. Halka arza başlamasıyla finansal borçlarını önemli ölçüde eriten zincir, daha istikrarlı ve sağlam bir bilançoya ulaştığını açıkladı. 

Bin mağaza açma hedefini açıklayan market zinciri bugüne kadar 632 yeni mağaza açarak hedefine yaklaştı. Yaklaşık 3 bin kişiye daha istihdam sağlayarak, çalışan sayısını 27 binin üzerine çıkaran şirket borçluluğunu da azalmasıyla bilançosunu güçlendirdi. 5,5 milyar TL’ye ulaşan cirosunun yanında net satışlarını da yüzde 33 oranında arttırıp 2,9 milyar’a çıkaran şirket, Şirket Faiz Amortisman Vergi Öncesi Kârını (FAVÖK) da yüzde 46 artırarak 227 milyon TL’ye yükseltti. Mayıs ayında son 10 yılın en büyük halka arzlarından birini gerçekleştiren zincir, finansal borçlarını bu sayede önemli ölçüde eritti.

Halka Arz Sonrası Bilanço Daha Sağlam

Şok Marketler CEO’su Uğur Demirel, bağımsız özel bir danışmanlık firması olan MK Novo’nun ŞOK Marketler için hazırladığı raporun verilerini şu sözlerle özetledi:

 “Halka arzımızda yatırımcılarımıza verdiğimiz sözleri yerine getirmenin gururunu yaşıyoruz. Halka arz sonrası ikinci bilanço dönemimizde çok daha sağlam neticeler ile yatırımcılarımızın karşısına çıktık. Yılın ilk yarısında 632 mağaza açarak ve mevcut mağazalarımızın satış performansını arttırarak gıda perakende sektörünün en hızlı büyüyen oyuncularından biri olma özelliğini sürdürüyoruz. Bunun yanı sıra aynı dönemde FAVÖK karlılığımızı yüzde 46 arttırarak satış büyümemizin üstünde bir performans gösterdik. Halka arzdan elde ettiğimiz gelirler ile finansal borçluluğumuzu minimize ederek bilançomuzu çok daha güçlü bir hale getirdik. Önümüzdeki dönemde de bu güçlü performansımızı devam ettirerek hissedarlarımıza ve paydaşlarımıza değer yaratmayı hedefliyoruz.”

Anahtar Kelimeler:
FAVÖKŞok Marketler
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.