Öne Çıkanlar Koronavirüs chp niğde milletvekili ömer fethi gürer sıla CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak akbank vodafone suriye ato google gündem başlıkları Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk

Vakıfbank Genel Müdürü Özcan: Büyüyen Türkiye’nin Yanındaki Güç Olacağız

VakıfBank Genel Müdür Mehmet Emin Özcan, VakıfBank’ın dokuz aylık sonuçlarla aktif büyüklüğünün 247 milyar TL olduğunu ve ekonomiye nakdi ve gayri nakdi krediler aracılığı ile sağladıkları desteğin 220 milyar TL’ye ulaştığını belirterek “Büyüyen Türkiye’nin yanındaki güç olmaya devam edeceğiz” dedi.

VakıfBank, yeni dönem hedeflerini Genel Müdür Özcan’ın ev sahipliğinde düzenlediği ve bankanın yeni reklam yüzü Engin Altan Düzyatan’ın da katıldığı bir basın toplantısıyla açıkladı.

Özcan, güçlü Türkiye’yi anlamak ve birlikte güçlenmek için tek bir pencereden bakmanın yeterli olamayacağını ifade ederek, “Türkiye ne kadar güçlü olursa bankaları da şirketleri de aileleri de o kadar güçlü olur. Biz buna inanarak yeni vizyonumuzu ortaya koyduk. Halden anlayan banka olmanın yanı sıra ‘yanındaki güç’ olmak gerekiyor. Biz de başta devletimiz ve müşterilerimiz olmak üzere tüm paydaşlarımızın ‘yanındaki güç’ olacağız” dedi.

“KARLI, VERİMLİ VE KALİTELİ BÜYÜME STRATEJİSİ”

VakıfBank’ı önümüzdeki yıllara taşıyacak kurumsal stratejiyi ise ‘Karlı, Verimli ve Kaliteli Büyüme’ olarak tanımladıklarını anlatan Özcan, “Sürdürülebilir büyümenin en önemli çıpalarından biri karlılıktır. Bunun için aktif ve özkaynak karlılığımızı iyileştirmek istiyoruz. Verimlilik stratejimiz kapsamında ise İstanbul’da farklı lokasyonlarda yer alan tüm birimlerimizi Ümraniye’de tek çatı altında toplayacağız. Bu bize ortak sinerji ve eksiksiz bir koordinasyon sağlayacak. Bağlı ortaklıklarımızı da karlı ve verimli hale getirerek bankamıza katkılarını artırmak da en önemli hedeflerimiz arasında” diye konuştu.

“EKONOMİYE 220 MİLYAR TL DESTEK SAĞLADIK”

 VakıfBank’ın gücünün finansal sonuçlarına da yansıdığını anlatan Özcan, 2017 yılının ilk dokuz ayı itibarıyla VakıfBank’ın aktif büyüklüğünün 247 milyar TL olduğunu söyleyerek “Ekonomiye nakdi ve gayri nakdi krediler aracılığı ile sağladığımız destek 220 milyar TL’ye ulaşırken KGF desteği kapsamında kullandırdığımız kredi miktarı 20 milyar TL’yi aştı ve bu alanda lider bankalardan biri olduk. Aynı dönemde mevduat büyüklüğümüz ise 146 milyar TL olarak gerçekleşti ” dedi.

“DİJİTAL BANKACILIKTA YÜZDE 44’TEN FAZLA BÜYÜDÜK”

Özcan, “2017 yılının dokuz ayı itibariyle mobil bankacılık uygulamalarını kullanan müşteri sayısında yılbaşına göre yüzde 44’ün üzerinde büyüme yakalayarak, kullanıcı sayısında 2 milyonu aştık. Bankamızda halen adet bazında yapılan işlemlerin yüzde 90’ından fazlası şube dışı kanallardan gerçekleştiriliyor. Önümüzdeki dönemde bu oranın daha da artmasını öngörüyoruz” dedi.

“DOLARDAKİ ARTIŞ EKONOMİK GERÇEKLERLE ÖRTÜŞMÜYOR”

 Dövizde yaşanan dalgalanmaya da değinen VakıfBank Genel Müdürü Mehmet Emin Özcan, şunları kaydetti:

“Gelişmekte olan ülkelere baktığımızda Türkiye’de dövizin daha fazla arttığını görüyoruz. Dolar Türkiye’de neden bu kadar yükseliyor diye ekonomik verilere bakıyorsunuz bir gerekçe bulamıyorsunuz. Kamu bilançosu hiç olmadığı kadar güçlü. Kamu borç stokunun milli gelirimize oranı yüzde 28. Gelişmekte olan ülkelere baktığımızda bunun yüzde 50’leri aştığını görürsünüz. Eskiden toplam borcun yüzde 58’i döviz cinsindendi. Şimdi ise bu oran yüzde 39’a indi. Kura karşı duyarlılık azaldı. Bankacılık sektörüne baktığımızda sermaye yeterlilik rasyosunun yüzde 17’lerde olduğunu görüyoruz. Kaldıraç oranları da oldukça düşük olan bankaların çok güçlü olduğunu görüyoruz. Ülke olarak bir borç yükü sorunumuz da yok. Hane halkının 100 milyar dolar fazlası var. Son dönemde tartışma konusu olan ve 212 milyar dolar döviz borcu olan reel sektörün de hazırlıklı olduğunu görüyoruz. Reel sektörün de önümüzdeki bir yılda döviz fazlası mevcut. Türkiye’nin genel bilançosunun da iyi olduğu ortada. Bu tablo bize dövizdeki yükselişin normal olmadığını gösteriyor.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.