Öne Çıkanlar Koronavirüs CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak chp niğde milletvekili ömer fethi gürer sıla vodafone suriye Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş fırat kalkanı gündem başlıkları hatay CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan

Yapı Kredi Üst Yönetiminde Değişiklik

Yapı Kredi, 29 Mayıs 2019 tarihli Yönetim Kurulu toplantısının ardından, bankanın Murahhas Üyesi ve Genel Müdür Vekili olarak görevini sürdüren Niccolo Ubertalli’nin yerine Marco Iannaccone’nin Operasyonlardan Sorumlu Başkan (COO) ve Murahhas Üye olarak atanacağını duyurdu. 2013-2016 yılları arasında da Yapı Kredi’de Finansal Planlama ve Mali İşler (CFO) Genel Müdür Yardımcılığı görevini üstlenen Iannaccone, yeni görevine resmi kurumlardan alınacak onayların ardından başlayacak.

UniCredit Orta ve Doğu Avrupa Bölgesi (CEE) Bankacılık Faaliyetleri Eş Başkanı olarak atanan Niccolò Ubertalli, aynı zamanda Yapı Kredi Yönetim Kurulu Başkan Vekili olarak görevini sürdürecek.

Marco Iannaccone kimdir?

Lisans eğitimini Venedik Üniversitesi İşletme Bölümü’nde, yüksek lisansı eğitimini ise Clemson Universitesi’nde tamamlayan Marco Iannaccone, kariyerine 1995 yılında KPMG’de başladı. Sırasıyla Andersen Business Consulting ve Deutsche Bank’ta çalışan Iannaccone, 2002 yılında UniCredit’e katıldı. 2008-2013 yılları arası Polonya’da Bank Pekao’da CFO ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı görevinde bulunan Iannaccone, 2013-2016 yılları arasında Yapı Kredi’de CFO olarak görev aldı. Iannoccone, 2016’dan bu yana UniCredit Macaristan’da CEO Vekili görevinde bulunuyordu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.