Öne Çıkanlar meb adana KPSS TOGG istanbul cumhurbaşkanı erdoğan haberleri Kanyon tesk genel başkanı bendevi palandöken gündem özeti gazi ayhan barut bendevi palandöken

Selülit Yapan Gıdalar

Kadınların en büyük korkularından olan selülit cilde adeta bir portakal kabuğu görünümü verir. Bacaklarda oluşan selülitten korunmak için yüzme, bisiklet sürme ve yürüme gibi pek çok sporla ilgilenebilirsiniz. Düzenli spor yapmak selülitlerin yok olmasını sağlamakla birlikte selülit oluşumunu da engeller.

Selüloitte neden olan pek çok durum bulunur. Fazla güneşte kalmak selülitleri arttırırken özellikle yaz aylarında sürekli güneş koruyucu kullanılması önerilir. Bunun yanı sıra çok yüksek topuklu ayakkabı giymekte selülit oluşumunu engeller.

 

Bu gıdalara dikkat!

Selülit oluşumunda kadınların yiyip içtiklerine de dikkat etmeleri gerekir. Kadınların tüketmemeleri gereken selülit yapan gıdalara baktığımızda bizleri öncelikli olarak yağ, tuz, şeker, hamur işi, bakliyat, çikolata, yapay tatlandırıcı, renklendirici, patates, elma, besin destekleyicisi, havuç ve kızartmalar karşımıza çıkar.

Kadınlarda selülit oluşumu başladığında hemen kremler ve losyonların kullanılmaya başlandığı görülür. Selülit tedavilerin başında görülen selülit masajları her kadına göre değişkenlik gösterir. Kahve, kahve kreması, alkol, enerji içeceği, siyah çay ve kola gibi selülit yapan gıdalardan uzak durulması önerilir. Bu gıdalardan vazgeçemiyorsanız eğer kontrollü bir tüketim sağlamanız önerilir. Vücudun sıvı ihtiyacı göz önüne alındığında limonlu su ile ihtiyacın giderilmesini sağlayabilirsiniz. Bunun yanı sıra yağ yakıcı gıdaların gün için de tüketilmesi de selülit oluşumunu engeller.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.