Öne Çıkanlar terörist abd rusya Koronavirüs chp cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan tesk genel başkanı bendevi palandöken MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ATO Başkanı Gürsel Baran İsrail deprem

İstanbul Devlet Tiyatrosunda Bu Hafta

İstanbul Devlet Tiyatrosunda bu haftanın oyunları 80 Günde Devr-i Alem, Bay Z., Josef Bieder’in Yıldızının Parladığı An (Aksesuvarcı) ve 1 Ekim’de prömiyeri gerçekleştirilecek olan okuma tiyatrosu Sanki Hiçbir Şey Olmamış Gibi.

Haftanın oyunlarına dair detaylı bilgiler şöyle:
 

80 Günde Devr-i Alem, Mecidiyeköy Büyük Sahnede

Jules Verne’nin dünyaca ünlü klasik yapıtı 80 Günde Devr-i Alem’de beş oyuncu düzinelerce farklı role hayat veriyor ve dünyanın etrafında çıkılacak fantastik, tehlikeli ve sürprizli bir yolculuğa birlikte çıkmak için seyircisini bekliyor. Oyundaki karakterlere Can Şıkyıldız, Rojhat Özsoy, Fazıl Aksakal, Canan Maktal ve Can Albayrak hayat veriyor.

Yazan: Jules Verne

Uyarlayan: Mark Brown

Çeviren: Başak Othan

Yöneten: Gökhan Kocaoğlu

Dekor Tasarımı: Aytuğ Dereli

Kostüm Tasarımı: Burcu Melek Bozan

Işık Tasarımı: Serhat Akın

Müzik: Oktay Köseoğlu

Koreografi: Tuğçe Tuna

Repetitör: Sezai Yılmaz

80 Günde Devr-i Alem oyunu 29 Eylül, 1 Ekim ve 3 Ekim tarihlerinde Mecidiyeköy Büyük Sahnede izlenebilir.


 

Bay Z., Mecidiyeköy Stüdyo Sahnede

Güçlü ve korkulan bir patron olan Bay Z’nin şirketinde, denetimden sorumlu dört üst düzey yönetici kendilerini bir odada hapsedilmiş bulurlar. Şirketten para çalınmış ve bu hırsızlık denetçilerin gözünden kaçmıştır. Bakalım denetçiler, aralarındaki suçluyu bulup ortaya çıkarabilecek midir? 

Ali Çelik, Gerçek Alnıaçık, Orkun Gülşen ve Ozan Uçar’ın rol aldığı oyun Mecidiyeköy Stüdyo Sahnede 30 Eylül, 2 Ekim ve 4 Ekim tarihlerinde izlenebilir.

Yazan: Bülent Usta

Yöneten: Ali Atilla Şendil

Dekor & Kostüm Tasarımı: Şirin Dağtekin Yenen

Işık Tasarımı: Önder Ay
 

Josef Bieder’in Yıldızının Parladığı An (Aksesuvarcı), Üsküdar Tekel Sahnesinde

Prömiyerini 10 Mart’ta gerçekleştirmiş olan oyunun yazarı Eberhard Streul, çevirmeni Yücel Erten, yönetmeni ve oyuncusu Ali İpin. Ali İpin’e İdare Müdürü rolünde Özge Özdemir eşlik ediyor.

Oyunun konusu şöyle: Bir Aksesuvarcı, iptal edilen oyunun temsil saatinde ertesi günkü provanın aksesuvarlarını hazırlamak üzere sahneye girer.  Salonda, temsilin iptal olduğundan habersiz olan seyirci oturmaktadır. Josef Bieder, yıllar sonra şans eseri seyircisini bulmuştur.

Josef Bieder’in Yıldızının Parladığı An (Aksesuvarcı) 29 Eylül, 1 Ekim ve 3 Ekim tarihlerinde Üsküdar Tekel Sahnesinde izlenebilir.

Dekor Tasarımı: Ethem İ. Özbora

Kostüm Tasarımı: Mihriban Oran

Işık Tasarımı: Akın Yılmaz

Müzik: Murat Gedikli

Koreografi: Salima Sökmen

Dramaturg: Günay Ertekin

Süpervizör: Kubilay Karslıoğlu
 

Sanki Hiçbir Şey Olmamış Gibi (Okuma Tiyatrosu), Garibaldi Sahnesinde

Aile ilişkileri, bellek, iletişimsizlik, geleceksizlik, kadın-erkek ilişkileri, aidiyet sorunları gibi güncel temaları dört kız kardeşin hikayesi üzerinden ele alan oyun, hepimize tanıdık bir yerden sesleniyor...

Nimet İyigün, Demet İyigün, Duygu Gökhan ve Çiğdem Yıldız’ın rol aldığı Sanki Hiçbir Şey Olmamış Gibi 1 ve 3 Ekim tarihlerinde Garibaldi Sahnesinde izlenebilir.

Yazan: Günay Ertekin

Yöneten: Eylem Yıldız

Dramaturg: Günay Ertekin

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.