Öne Çıkanlar çin tbmm chp gündem palandöken akbank facebook Pandemi İdlib Kuşadası Belediyesi Akşener AİLE

"O Şarkı"daki Davul Çalındı...

-Klişe bir parça olmasına karşın John Lennon'un bestelediği, 80 sonrası X, Y, Z... kuşaklarının adeta "marşı" olan "Imagine" adlı parçanın kaydında kullanılan, Alan White'ın kullandığı kıymetli davul seti çalındı.

-Grup davulun bulunması için sosyal medyada hayranlarına çağrıda bulundu.

ANKARA (ANKA) - Basit tekrarları, kolay İngilizcesi, sonuçsuz romantizmi ve 80'li yılların klişeleriyle uyumlu satırlarıyla adeta X, Y, Z... kuşaklarını "marşı" olan John Lennon'un ünlü "Imagine" parçasında kullanılan davul çalındı.

Olay, davulun efsanevi İngiliz Rock Grubu YES'in üyesi ünlü müzisyen Alan White'a ait olmasından dolayı ayrıca önem kazanıyor.

Turnelerine yaşam boyu kadroda yer alan birçok farklı müzisyenle hala devam eden efsanevi Rock grubunun Twitter hesabı "YESofficial"dan "Bu kişileri tanıyor musunuz?" başlığıyla şu açıklama yapıldı:

"Polis Alan White'ın ABD WASHINGTON, Newcastle'da yer alan kilitli dairesinden para biçilmez malzemelerden ikisini çalan 3 kişiyi arıyor. Çalınan parçalar arasında Alan'ın ('Imagine'da çaldığı) sevgili ve paha biçilmez gümüş Ludwig davul setinden olanlar da var. Bilgisi olan lütfen DM atsın ya da 911'i arasın. Lütfen RT!"

Alan White YES'ten sonra Amerika'da Yoko Ono ile "Plastic Ono Band"da çalışırken maddi ve manevi değeri büyük olan bu gümüş renkli bir Ludwig davul seti çalıyordu. White aynı seti en iyi solo Beatles albümlerinden biri kabul edilen George Harrison'un "All Things Must Pass" albümünde de çalmıştı. John Lennon'un Imagine adlı parçası ise 1971'da piyasaya sürüldüğünde fazla ilgi çekmemiş, sadece Amerika'da 3 numaraya yükselmişti. Ancak ölümünün ardından ve müzik endüstrisinin vermek istediği küresel mesajlara uygunluğu nedeniyle yeniden gündeme geldi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.