CHP’li Öztrak: “Altı Yıl Önce Kurbanlık Alınan Bayram İkramiyesiyle, Şimdi 4 Kilo Et Alınıyor”

CHP’li Öztrak, emeklilerin bundan 6 yıl önce ilk ödendiğinde kurbanlık alabildiği bayram ikramiyesiyle bugün ancak 4 kilo kuzu eti alabildiğine dikkat çekerek, “Bu zalim yönetim, bu aziz millete bayramı bayram gibi yaşamayı bile çok görüyor” dedi. 

 

CHP Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak bugün sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şunları belirtti:

 

ALTI YIL ÖNCE İKRAMİYEYLE KURBAN ALINIYORDU, ŞİMDİ 4 KİLO ET ALINIYOR

Diyanet bu yıl vekaletle kurban kesim bedelini 11 bin 750 TL olarak açıkladı. CHP’nin baskısıyla emeklilere bayramda ikramiye uygulamasının başlatıldığı 2018 yılında; bayram ikramiyesi 1.000 TL, yurtiçi kurban bedeli 850 TL idi. İkramiyesini alan bir emekli, kurbanını gönül rahatlığıyla kesiyor, kalan parayla torunlarına bayramlığını alabiliyor, bayram harçlığını da verebiliyordu. Aradan 6 yıl geçti… Bugün 4 emekli ikramiyesiyle ancak bir kurbanlık alınıyor. Emekli ikramiyesinin verilmeye başlandığı sene bu parayla kasaptan 20 kilodan fazla et alabilen emekli, bugün ancak 5 kilo dana eti ya da 4 kilo kuzu eti alabiliyor.

 

EMEKLİ İKRAMİYESİ, ENFLASYONA VE DOLARA GÖRE OLMASI GEREKENİN YARISI

Geçen 6 yılda gerçekleşen resmi enflasyona göre bugün emekli ikramiyesinin en az 5 bin 679 lira olması gerekirdi ama 3 bin lirada kaldı. Verilecek ikramiye, resmi enflasyona göre bile olması gerekenin neredeyse yarısı… Dolar olarak bakarsak, 2018 yılında 175 dolar eden emekli ikramiyesi bugün ancak 93 dolar ediyor.

 

YURTİÇİ KESİM BEDELİ, YURTDIŞI KESİM BEDELİNİN 2,5 KATINA ULAŞTI

Dahası bundan 6 yıl önce yurt içi kurban kesim bedeli, ülkelerdeki piyasa şartlarına ve maliyetlere göre belirlenen yurt dışı kesim bedelinin 1,4 katı iken, bu yıl 2,5 katına kadar çıktı. Tek başına bu bile, Sarayın iddiasının aksine, ülkemizde gıda fiyatlarındaki artışların dünyadakinin çok üstünde olduğunu gösteriyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.