Öne Çıkanlar Covid19 bugünün gündem başlıkları çin binali yıldırım gündem Kuşadası Belediyesi Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Akşener ihracat vodafone merkez bankası Afrin

Deva Partisi'nden Sert Eleştiri: "KDV Artışıyla Vatandaşın Yükü Ağırlaştı"

DEVA Partisi Kahramanmaraş Milletvekili Dr. İrfan Karatutlu, Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın lokanta ve kafelerde Katma Değer Vergisi’ni (KDV) artırma planını sert bir dille eleştirdi. Milletvekili Karatutlu, yeni vergi artışlarının vatandaşın sırtına daha fazla yük bindireceğini ve ekonomik krizi derinleştireceğini belirtti.



Dr. Karatutlu, “Gelire değil gidere dayalı vergilendirme, ekonomi biliminde adaletsizliğin bir göstergesidir. Tek adam güdümündeki AKP iktidarı, kendi eliyle yarattığı ekonomik krizi her geçen gün daha da derinleştirmektedir,” dedi. Bakanlık tarafından hazırlanan tebliğ taslağına göre, kahvehane, kafeterya, pastane gibi işletmelerde KDV oranının yüzde 8’den yüzde 10’a çıkarılması ve alkollü içeceklerdeki oranın yüzde 18’den yüzde 20’ye yükseltilmesi planlanıyor. Ayrıca, gazino, bar gibi eğlence mekanlarındaki hizmetler için de KDV yüzde 18’den yüzde 20’ye çıkarılacak.

Dr. Karatutlu, “Yüzde 8’den 10’a çıkartılan gıdadaki KDV oranını kabul etmek mümkün değil. AK Parti, seçim öncesinde vergilerin artmayacağını vaat etmişken, seçim sonrası hemen KDV artışına gidilmesi, hükümetin ne kadar güvenilir olduğunun kanıtıdır,” şeklinde konuştu.

DEVA Partisi, ekonomik krizin derinleşmesine yol açan ve vatandaşın yaşam maliyetini artıran kararlara karşı çıkmaya devam edeceğini ifade etti. Dr. İrfan Karatutlu, “Atadığı bakana dolandırıcı diyen Cumhurbaşkanı ve buna ses çıkaramayan bakanlarla yönetilen bir iktidarın, halkın refahını düşündüğünü kimse iddia edemez. DEVA Partisi olarak, adaletsiz vergi politikalarına ve ekonomik krizin ağırlaştırılmasına karşı mücadelemizi sürdüreceğiz,” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.