Buse Arslan: "Tek Kişilik Performans, Oyuncuda Çoğu Zaman Performans Kaygısına Sebep Olabiliyor"

Şimdilerde tek kişilik “Schrödinger’in Öteki Kedisi” isimli tiyatro oyununu sahneleyen başarılı oyuncu Buse Arslan hem tiyatroyu anlatıyor hem de aşk ile ilgili duygularını MAG Okurlarıyla paylaşıyor...

Birkaç ay önce “Schrödinger’in Öteki Kedisi”nin prömiyerini gerçekleştiren başarılı oyuncu Buse Arslan MAG Şubat sayısına özel açıklamalarda bulundu. " Nihayet çalışmalarımızın sonucu, oyunumuz çıktı" açıklamasında bulundu. Arslan sözlerine şöyle devam etti: "Prova süreçlerinden sonra seyirciyle buluşmak hem çok heyecanlı hem de gurur dolu. Oyun gayet iyi gidiyor. Seyirci de çok güzel bir karşılık buldu. Bu kadar ilgi hayal ettiğimin de ötesinde oldu. Karşılığı olan ve kucaklanan bir oyun yapmak beni çok mutlu ediyor."

Tek kişilik performansın, oyuncuda çoğu zaman performans kaygısına sebep olabildiğini anlatan Buse Arslan "Sahnede yalnız olma duygusunu sevmek, aslında yalnız olmadığını hissetmek haline kadar, bende de çok “acaba” vardı. Yeni bir dil arayışındaydık; biraz denemeli yanılmalı geçti çalışma süreci. Bu dil arayışında farklı workshop’lara katıldım. Her şeyin sonucunda oyun kendi dilini buldu."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.