Öne Çıkanlar Türkiye Büyük Millet Meclisi facebook 31 Temmuz 2022 Pazar Gündem Özeti ​Sabit Kanca: Son Soru Filmi Vizyonda 32 Uçakla 45 Terör Hedefi İmha Edildi Kara Harp Okulu emniyet cumhurbaşkanı 31 Mart yerel seçim sonuçları 31 Mart 2024 yerel seçimleri sonuçları 31 Mart 2024 yerel seçimleri 30 Mart 2024 Pazar Gündemi

2004 Yılında Atina Olimpiyatlarına Ev Sahipliği Yapan "Olimpiyat Köyü" Artık Yok!

Fetö, PKK-HDP ve Atatürk'ü dışlamış bugünkü CHP Genel Merkezi tandanslı siyasi eğilimlerin yangında mücadelede Türkiye'ye örnek gösterdikleri Yunanistan korkunç bir yangınla cayır cayır yandı. Yangın Yunanistan Devlet Sarayı'na sıçradı. 2004 Atina Olimpiyatlarına ev sahipliği yapan "Olimpiyat Köyü" yeryüzünden silindi.



Yunan ulusal basından derlenen haberlere göre 500'den fazla itfaiyeci dün geceyi Atina'nın kuzey banliyölerinde evleri yerle bir eden ve Varibobi'deki ilk parlama noktasından bölgedeki diğer yerleşim yerlerine yayılan korkunç bir orman yangınıyla mücadele ederek geçirdi.

Yangın salı gecesi Thrakomakeones, Adames ve Olimpiyat Köyü'nü süpürdükten sonra bu sabah Kryoneri'nin eteklerine ulaştı ve şu anda eski kraliyet ailesinin yazlık konutuna sıçradı. Yangın bir park ve arkeoloji bölgesi Tatoi'ye doğru yöneldi.

Yunanistan yangınla mücadelede helikopteri tercih etti. 9 helikopter 5 uçak sabah saatlerinde yangınla mücadele etmeye başladı. Ordu, polis, belediye çalışanları ve onlarca gönüllü de seferber oldu.

Acharnes belediye başkanı Spyros Vrettos "Yıkım hesaplanamaz seviyede yüksek" dedi.

Atina banliyösü Varibobi'de yangının kontrol altına alındığını söyleyen Vrettos, "Her yerde kül ve kül var, bu korkunç. Onlarca hektar çam ormanı yerle bir edildi, onlarca ev tamamen yıkıldı” bilgisini verdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.