Öne Çıkanlar ankara chp konya deprem sgk bodrum tsk Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank pakistan veysel eroğlu ırak cumhurbaşkanı erdoğan

3 Defa Kırmızı Işık İhlali Yapanların Ehliyetine 30 Gün Süreyle El Konulacak

AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş,  kırmızı ışık ihlali yapan sürücülerin 235 Türk Lirası idari para cezasıyla karşı karşıya kalacağını, bir yıl içerisinde üç defa kırmızı ışık ihlali yapanların ehliyetine 30 gün süreyle el konulmasının teklif edileceğini söyledi.

Muş, TBMM’de Basın 4 No'lu Kapısı’nda yaptığı açıklamada hazırladıkları kanun teklifi hakkında bilgi vererek şöyle dedi:

“Kırmızı ışık ihlali yapan sürücüler 235 Türk Lirası idari para cezasıyla karşı karşıya kalacaklardır ve bir yıl içerisinde üç defa kırmızı ışık ihlali yapanların ehliyetine 30 gün süreyle el konulması teklif edilecektir. Aynı yıl içerisinde ikinci defa üç defa kırmızı ışık ihlali yapanların ehliyetine 45 gün, iki ve daha fazla üç ve daha fazla geriye dönük bir yıl içerisinde kırmızı ışık ihlali yapanların ise 60 gün süreyle ehliyetlerine el konulacaktır.”

SEYİR HALİNDEYKEN CEP TELEFONU KULLANANLARA 235 TL PARA CEZASI

AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, el fireni çekerek aracı kendi etrafında döndürenlerin 5 bin 10 TL, seyir halindeyken cep telefonu kullananların 235 TL idari para cezasına çarptırılacağını belirterek, “Yeni getireceğimiz düzenlemeyle geçiş üstünlüğü tamamen yayalara geçmektedir yani bir yaya ayağını yaya geçidine attığı andan itibaren sürücüler durmak zorundadır” dedi.

HURDAYA AYRILMIŞ OLAN ARAÇLAR

Hurdaya ayrılmış olan araçlar trafiğe çıktıkları zaman tehlike arz edebiliyorlar. 2 bin 18 Lira trafik idari para cezası getiriliyor. Bu araçlar trafikte yakalanırlarsa trafikten men edileceklerdir.

ÇAKAR KULLANAN ARAÇLAR

Halk arasında çakar olarak bilinen ışıklı ve siren takmak suretiyle vatandaşı rahatsız eden, tahrik eden bazı sürücüler bulunmakta. İzinsiz ve mevzuatımızın izin verdiği kişilerin dışında bunları kullananlara bin 2 Türk Lirası trafik cezası teklifimizde öngörüyoruz. İlk yakalandığı tarihten geriye dönük bir yıl süreyle üç defa bir sürücünün bu şekilde yakalanması durumunda 15 gün süreyle aracı trafikten men edilecektir.

ABARTILI EGZOZ KULANANLAR

Abartılı egzoz dediğimiz gidiyorken ciddi patlama sesleri ortaya çıkartan egzozlar kullanılıyor. Bu egzozları kullananlarda bundan sonra trafik ekiplerince yakalandıkları takdirde bin 2 Türk Lirası para cezasına ve bunlar sökülüp ruhsata uygun hale getirilinceye kadar bu araçlar trafikten men edilecektir.

MUAYENESİZ ARAÇLARIN TRAFİĞE ÇIKTIĞI TESPİT EDİLİRSE BUNLARA 235 TÜRK LİRASI PARA CEZASI

Muayenesiz araçların trafiğe çıktığı tespit edilirse bunlara 235 Türk Lirası para cezası ve emniyetsiz raporu verilip de trafikte seyir halinde yakalanan araçlara da 488 Lira idari para cezası teklif ediyoruz.

KIRMIZI IŞIK İHLALİ YAPAN SÜRÜCÜLER 235 TÜRK LİRASI

Kırmızı ışık ihlali yapan sürücüler 235 Türk Lirası idari para cezasıyla karşı karşıya kalacaklardır ve bir yıl içerisinde üç defa kırmızı ışık ihlali yapanların ehliyetine 30 gün süreyle el konulması teklif edilecektir. Aynı yıl içerisinde ikinci defa üç defa kırmızı ışık ihlali yapanların ehliyetine 45 gün iki ve daha fazla üç ve daha fazla geriye dönük bir yıl içerisinde kırmızı ışık ihlali yapanların ise 60 gün süreyle ehliyetlerine el konulacaktır. İki ve daha fazla süreyle ehliyetine el konulan sürücüler tekrar ehliyetlerini alabilmek için psikoteknik değerlendirme ve psikiyatri uzmanının raporuna ihtiyaç duyacaklardır.

Emniyet şeridi ambulans itfaiye ya da polis ya da kaza durumunda kullanılabilecek bir şerittir. Bunun dışında kullanımları bin 2 Türk Lirası idari para cezası teklif ediyoruz.

MAKAS ATAN SÜRÜCÜ BİN 2 LİRA ÖDEYECEK

Halk arasında trafikte makas atmak olarak bilinen ve ciddi şekilde sürücülerin dikkatini dağıtan ve trafik güvenliğini zedeleyen bir maalesef sürüş şekli var. Bu sürüş şeklini yapan sürücülerimizde bin 2 Lira idari para cezasıyla karşı karşıya kalacak.

SÜREKLİ SOL ŞERİDİ KULLANANLAR

Sürekli şekilde sol şeridin ihlal edilmesi durumunda bunu yapan sürücülerimizin 235 Türk Lirası trafik cezasıyla karşı karşıya kalacakları ve sol şeridi sürekli işgal eden kamyon ya da çekici ise bunların bin 2 Türk Lirası trafik cezasıyla karşı karşıya kalacaklarını ifade etmek isterim.

ARACI KENDİ ETRAFINDA DÖNDÜRENLER 5 bin 10 TÜRK LİRASI

El fireni çekmek suretiyle aracı kendi etrafında döndürenler bunu yapmaları halinde 5 bin 10 Türk Lirası idari para cezasına çarptırılacak.

ARABA KULLANIRKEN CEP TELEFONU İLE KONUŞANLAR

Seyir halindeyken cep telefonu kullanmak ve buna benzer aygıtlar kullanmanın bundan sonra 235 Türk Lirası idari para cezası olacağını ifade etmek isterim.

YAYA AYAĞINI YAYA GEÇİDİNE ATTIĞI ANDAN İTİBAREN SÜRÜCÜLER DURMAK ZORUNDADIR

Yeni getireceğimiz düzenlemeyle birlikte geçiş üstünlüğü tamamen yayalara geçmektedir yani bir yaya ayağını yaya geçidine attığı andan itibaren sürücüler durmak zorundadır.”

EMEKLİLİKTE YAŞA TAKILANLAR

Muş, basın mensuplarının sorularını da yanıtladı. Muş, emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili AK Parti Grubunun şu anda bir çalışmasının bulunmadığını söyledi.

İTTİFAK

“Dün Sayın Bahçeli grup toplantısında siyasi kombin yapabiliriz dedi ittifak görüşmelerine ilişkin, ne diyorsunuz?” sorusuna Muş, “Orada biliyorsunuz bizim arkadaşlarımızla, MHP’den onların yöneticileri var, bir çalışma yürüyor orada. Görüşme halindeler. Dolayısıyla mesafe kat edildikçe kamuoyuyla paylaşılacaktır” dedi.

“Bazı üniversite hastanelerinde ekonomik sıkıntı nedeniyle ameliyatların yapılmadığına dair bir talimat yazısı yazıldığı ifade ediliyor, ne diyorsunuz?” sorusuna Muş, “Bununla alakalı hem sosyal güvenlik kurumu hem de hükümetin ilgili kurumları gereken denetimi ve incelemeyi yaparlar” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.