Öne Çıkanlar galatasaray Koronavirüs bugünün gündemi gündem özeti Kuşadası Belediyesi deprem recep tayyip erdoğan erdoğan Covid19 gündem başlıkları çin konser

"51 de Bizim Ama Yetmez Hedefimiz 68 Olmalı"

AK Parti MYK, referandum sürecinde kampanyayı konuştu. Başbakan Binali Yıldırım, referandumdan “evet” çıkacağından umutlu olduğunu söylerken, “Yüzde 51’ de çıksa bizim ama yetmez hedefimiz yüzde 68 olmalı” dedi. Başta Cumhurbaşkanı olmak üzere Anayasa değişikliği teklifine “hayır” diyecekleri terörist gibi göstermenin halk tarafından yanlış anlaşıldığı tartışıldı. MYK toplantısında halk- terörist kavramlarının ayırt edilmesi ve üslupta yumuşamaya gidilmesine karar verildi.

AK Parti MYK, Başbakan Binali Yıldırım Başkanlığı’nda 5 saat süren toplantıda referandum sürecinde partinin izleyeceği kampanyayı masaya yatırdı. Mitingler, söylemler, sloganlar ve seçim şarkıları belirlendi.

25 ŞUBAT'TA START VERİLECEK
ANKA’nın edindiği bilgilere göre; AK Parti, referandum kampanyasını 25 Şubat’ta Ankara Arena Spor Salonu’nuda görkemli bir katılımla tanıtacak. 3 seçim şarkısı ve 7 seçim sloganı belirleyen AK Parti’de miting yapılacak yerler, Cumhurbaşkanı ve Başbakan’ın hangi illere gideceği, belirlenen bir ekip tarafından netleştirilecek.

HALKLA TERÖRİSTİ AYIRMAK GEREKİR
Genel Başkan Yardımcılarının sunum yaptıkları toplantıda en önemli sunum ise Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın yaptığı sırada gerçekleşti. Referandum kampanyası hakkında bilgi veren Yılmaz’ın, son günlerde başta Cumhurbaşkanı Erdoğan olmak üzere parti yetkililerinin Anayasa değişikliği teklifine hayır diyenleri terörist ilan etmenin tepki topladığı dile getirildi.
Toplantıda çok sayıda MYK üyesi de, “Bu sert söylemler kamuoyunda ve sosyal medyada tepkiye neden oluyor. Söylemlerimizde yumuşamamız gerekir. Halk ile teröristi ayırt etmek gerekir. Hayır diyecek olan herkesin terörist ilan edilmesi gibi bir algı oluştu. Bunu ayırt etmek gerekir. Söylemlerimizde özellikle halk ve teröristi ayırt edecek vurgular yapılmalı” eleştirileri ve önerileri geldi. Öte yandan bundan sonra AK Parti’nin söylemlerini yumuşatma kararı aldığı öğrenildi.

51’DE BİZİM AMA YETMEZ 68 GELİRSE EYVALLAH
Toplantıda ayrıca, Anayasa değişikliği teklifine referandumda çıkabilecek oy oranları hakkında tahminlerin de yapıldığı belirtildi. Anketlerin şu sıralar belirleyici olmayacağına dikkat çekilirken, Başbakan Yıldırım’ın, “Bu değişiklik teklifine evet çıkacak bundan hiç şüphemiz yok. Yüzde 51’de çıksa bizim ancak yetmez. Yüzde 51’le de alırız yeter mi yetmez. Yüzde 68 gelirse eyvallah. Artık halk cumhurbaşkanlığı sistemini tamamen kabullenmiş olur. 51 gelirse tartışmalı olur. Hedefimiz yüzde 68 olmalı” dediği kaydedildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.