Öne Çıkanlar Covid19 gündem Kuşadası Belediyesi MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Afrin Gürer vodafone Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ataşehir belediyesi bugünün gündem başlıkları Zeytin Dalı Harekatı Halka arz

ABP Başkanı Yalçın'dan 12 Eylül Mesajı!

Anadolu Birliği Partisi (ABP) Genel Başkanı Bedri Yalçın, 12 Eylül Darbesi'nin 43. Yıldönümü sebebiyle bir mesaj yayımladı.



Başkan Yalçın mesajında şunları söyledi:" Demokrasimiz, 43 yıl önce bugün tarihinde en karanlık günlerinden birini yaşadı. Türkiye'nin hızlı bir dönüşüm yaşadığı 70'li yıllarda, halk sağcı ve solcu olarak derin bir kamplaşma yaşadı. Farklı görüşlere karşı hoşgörüsüzlük ve tahammülsüzlük iç çatışmaları da beraberinde getirdi. Bu durumu fırsat olarak gören cuntacılar, 12 Eylül 1980 tarihinde ülke yönetimine el koydular. O tarihte yürürlükte olan 1961 Anayasası askıya alındı. Siyasi partiler kapatıldı ve liderlerine siyaset yasağı getirildi. Basım ve ifade özgürlüğü tamamen kısıtlandı. Vatandaşlar koku politikasıyla yönetilmek istendi. Darbe nedeniyle demokrasimiz ağır bir yara almıştır. 12 Eylül günü demokrasimize kara bir leke olarak geçmiştir. Ülkemizin ilerlemesi ve gelişmesinin yegâne temeli demokrasidir. Hukuk devleti anlayışından hiçbir zaman ödün verilmemelidir. Demokrasimize sahip çıkmak, tüm vatandaşlarımız ve bizler için büyük bir sorumluluktur. Bu duygu ve düşüncelerle hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyor, bir daha ülkemizin bu acıları yaşamamasını temenni ediyorum" dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.