Öne Çıkanlar Covid19 çin bugünün gündem başlıkları gündem binali yıldırım Kuşadası Belediyesi Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Akşener vakıfbank ihracat gündem özel vodafone

ABP Genel Başkanı Yalçın'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a: İyi Ki Emeklinin Yanındasınız Ya Olmasaydınız?

Anadolu Birliği Partisi (ABP) Genel Başkanı Bedri Yalçın, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "emeklilerle" ilgili söylemlerine ilişkin eleştiride bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın hiçbir zaman emeklinin yanında olmadığının altını çizen Başkan Yalçın:" AKP hükümeti emekliye en az değer veren iktidar olarak tarihteki yerini aldı" dedi.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz gün yaptığı açıklamada AKP hükümetinin her zaman emeklinin yanında olduğunu vurgulayarak vatandaşlara yaptıkları icraatlerle seslendi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın emeklilerle ilgili söylemlerinin ardından değerlendirmede bulunan Başkan Yalçın, iktidarın halkı oyalamaya çalıştığını ifade ederek şunları söyledi:" Emekliler açlık ve yoksulluk sınırı altında sürünürken, birçok emekli refah seviyesine ulaşacağı yerde hala çalışma hayatını sürdürme mecburiyeti taşırken Cumhurbaşkanı Erdoğan tirajıkomik bir şekilde hala çıkıp, her zaman emeklilerin yanındayım diyerek alenen dalga geçmeye devam ediyor. Çok uzak değil geçmiş tarihlerimize bakalım. AKP iktidara gelmeden önce en düşük emekli maaşı asgari ücretin yüzde 40 fazlasıydı. Bugün ise asgari ücretin 3bin ₺ gerisine düştü. Bu mu sizin emeklinin yanında olma tarzınız? Bu mu sizin emekliyi değerli kılmanız? İyi ki emeklinin yanındasınız, ya olmasaydınız?" dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.