Öne Çıkanlar rusya abd terörist bugünün gündem başlıkları ekonomik güven endeksi hizmet mardin trt Kuşadası Belediyesi İçişleri Bakanı Süleyman Soylu iha TOBB

AK Parti CHP ye ''Hayır'' Deyip Kendi Teklifini Sunacak

Dokunulmazlıklarda son karar haftaya verilecek. AK Parti kendi teklifine karşı, CHP’nin getirdiği üç öneriye de "hayır" diyecek ve kendi teklifinin, siyasi, hukuki  gerekçelerini sıralayacak. Zamanlamasına dikkat çekecek. CHP, AK Parti’nin teklifine “evet” derse 83. Maddeye geçici ek madde eklenmesine ilişkin anayasa değişikliği teklifini imzaya açacak ve üç siyasi partiye de “imza verin” çağrısı yapacak. CHP’nin "hayır” demesi halinde ise AK Parti kendi teklifini sunacak.

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun, “bir kereye mahsus mevcut fezlekelerle ilgili milletvekili dokunulmazlıklarını kaldıralım” çağrısıyla başlayan dokunulmazlık trafiğinin önümüzdeki hafta sonuçlanması bekleniyor.

 

 

AK PARTİ DEN MUHALEFETE ÇAĞRI

 

AK Parti, CHP’nin dokunulmazlıklara ilişkin üç önerisini Başbakan Ahmet Davutoğlu’na sundu. Başbakan Davutoğlu önceki akşam aralarında bakanların, parti yöneticilerinin ve hukukçu milletvekillerinin de bulunduğu bir grup milletvekili ile bir araya geldi. CHP’nin üç ayrı önerisine, “ipe un sermek” değerlendirmesi yapıldı. AK Parti’nin dokunulmazlıklarla ilgili anayasa değişikliği teklifinde ısrar edeceği öğrenildi.

AK Parti önümüzdeki hafta yanıtını vermek için, CHP’den üçüncü buluşmak için randevu talep edecek. AK Parti, CHP’nin üç ayrı teklifine karşı “Neden AK Parti’nin teklifi?” diyerek hukuki ve siyasi gerekçelerini anlatarak, “hayır” diyecek. Dokunulmazlıkların kaldırılmasına ilişkin zamanlamaya da dikkat çekecek. CHP’nin “evet” demesi halinde dokunulmazlıklara ilişkin anayasa değişikliği teklifini imzaya açarak, MHP ve HDP’ye de “gelin imza verin” çağrısı yapacak.

Ancak, CHP’nin, hayır demesinide ihtimal olarak değerlendiren AK Parti'nin, kendi teklifini anayasa değişikliği için gerekli olan 184 milletvekilinin imzasıyla Meclis Başkanlığı’na sunacağı öğrenildi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.