Öne Çıkanlar ankara konya deprem sgk chp bodrum pakistan veysel eroğlu tsk cumhurbaşkanı erdoğan diyarbakır Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank

AK Parti'den Türkiye İlerleme Raporuna Tepki

AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, Avrupa Komisyonu tarafından hazırlanan 2016 Türkiye İlerleme Raporu’nun bazı kısımlarının Türkiye’ye karşı önyargılı ve objektiflikten uzak hususlar içerdiğini belirterek, Raporda yer alan PKK ile mücadelede orantısız güç kullanıldığına dair imayı da kesinlikle kabul etmiyoruz. Türkiye, terör örgütü PKK’ya ağır darbe vururken vatandaşlarının can güvenliğini sağlamak için bir takım tedbirler almaktadır” dedi.

Muş, yazılı bir açıklama yaparak, Avrupa Komisyonu tarafından hazırlanan 2016 Türkiye İlerleme Raporu’nu eleştirdi. Raporun bazı kısımlarının kabul edilir bir tarafının olmadığını kaydeden Mehmet Muş şöyle dedi:
“Bu raporda,  kanlı bir darbe girişimine yeltenen terör örgütü FETÖ’den ‘Gülen Hareketi’ olarak bahsedilmesi kabul edilemez bir tanımlamadır. Siz, Türkiye’de darbeye yeltenen ve bu kadar insanımızı şehit eden bir terör örgütünü meşru gösterecek ifadeleri nasıl kullanırsınız? Bunu kesinlikle kabul etmiyoruz. FETÖ sivil vatandaşlarımızı ve güvenlik güçlerimizi şehit eden hain bir terör örgütüdür. “Gülen Hareketi” ifadesini kullanarak darbeci terör örgütünü masumlaştırmaya çalışmak AB’nin savunduğu değerlerle bağdaşmamaktadır.Raporda yer alan PKK ile mücadelede orantısız güç kullanıldığına dair imayı da kesinlikle kabul etmiyoruz. Türkiye, terör örgütü PKK’ya ağır darbe vururken vatandaşlarının can güvenliğini sağlamak için bir takım tedbirler almaktadır. Bazı mahallelerde alınan kısa süreli sokağa çıkma yasakları vatandaşlarımızın can güvenliği içindir. Türkiye terörle mücadele konusunda birçok Avrupa ülkesine göre daha tecrübeli bir ülkedir. Alınan tüm tedbirler güvenlik-özgürlük dengesini gözeterek uygulanmaktadır.”
Türkiye’nin terörle mücadele kapsamında uyguladığı tedbirlerin büyük bir çoğunluğu terör saldırısı sonrası birçok Avrupa kentinde uygulanan tedbirlerle aynı olduğuna dikkat çeken AK Parti Grup başkanvekili, “Raporda yer alan Türkiye’de yargı bağımsızlığının geriye gittiğine dair ifadeleri de kabul etmediğimizi belirtmek istiyorum. İddia edilenin aksine Türkiye’de yargı bağımsızlığında geriye gidiş değil; bilakis yargıdaki FETÖ’cüleri temizlemek suretiyle ileriye gidiş söz konusudur. Zira yargıya sızmış olan hain çete mensupları temizlendikçe Türkiye’de yargı bağımsızlığı güçlenmiştir” dedi. Muş şöyle devam etti:
“Esasen bu raporun bazı bölümlerinde yer alan ifadeler uzun süredir Türkiye’ye karşı AB tarafından sergilenen önyargılı yaklaşımın bir tezahürü niteliğindedir. Özellikle AP Raportörü’nün son günlerde yaptığı provokatif açıklamalar Türkiye-AB ilişkilerine zarar vermektedir. Bu raportör, Türkiye-AB ilişkilerini yıpratmak için adeta elinden gelen herşeyi yapmaktadır. Bizim bu noktada AB’ye çağrımız; Türkiye-AB ilişkilerinin daha da güçlenmesi için daha olumlu ve özenli bir dilin kullanılmasıdır. AB, Türkiye’ye karşı çifte standart içeren yaklaşımları terk etmelidir.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.