Öne Çıkanlar bugünün gündem başlıkları Anadolu Eğitim Sendikası Genel Başkanı Mehmet Alper Öğretici Tarhan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu hatay süt mgm tim ukrayna MÜSİAD Yönetim Kurulu Akbank 2024 birinci çeyrek finansal sonuçları Castrol Ford Team

AK Parti MKYK Toplandı

AK Parti MKYK, anayasa değişikliği çalışmaları, seçim vaatleri ve Terörle Mücadele Eylem Planı ile ilgili gelişmeleri görüşmek üzere toplandı.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu parti genel merkezinde MKYK toplantısına başkanlık etti. İç ve dış gelişmelerin değerlendirildiği toplantı sona erdi. Toplantıda Bazı Genel Başkanlarının sorumluluk alanlarına dair sunumlar yaptığı belirtildi.  

ANKA’nın edindiği bilgiye göre; toplantıda demokratikleşme ve seçim vaatleri kapsamında bazı başlıklar masaya yatırıldı. Alevi ve Roman vatandaşlara yönelik atılacak adımların gündeme geldiği toplantıda, terör operasyonlarının sürdürüleceği de vurgulandı. Terörle Mücadele ve Eylem Panı çerçevesinde atılması kararlaştırılan adımlar da toplantıda ayrıca gözden geçirildi. Toplantıda Alevi ve Roman vatandaşlar ile terör nedeniyle evlerinden, şehirlerinden göç etmek zorunda kalan vatandaşlara dair gerçekleştirilecek projeler hakkında bazı görevlendirmeler yapıldı, yol haritaları belirlendi. Türkiye içi göç hareketleri de toplantının bir diğer gündem maddesi oldu.

Edinilen bilgiye göre, AK Partili vekiller Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde sahaya inecek. Bölgedeki her il için görevlendirilen milletvekilleri vatandaşlarla bir araya gelerek talep ve şikayetleri dinleyip, raporlar hazırlayacak. 

Toplantıda anayasa çalışmaları da kapsamlı bir şekilde değerlendirildi. Özellik "Başkanlık" sisteminin vatandaşlara doğru bir şekilde anlatılması noktasında görüş birliğine varıldı. Meclis çalışmalarıyla birlikte teşklata ilişkin gelilşmeler de AK Parti MKYK'da ele alındı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.