Öne Çıkanlar Covid19 binali yıldırım gündem Kuşadası Belediyesi çin ihracat Akşener vodafone merkez bankası Afrin Gürer MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli

AK Parti'nin Anayasa Mesaisi Sürüyor

AK Parti MYK toplantısında, bundan sonra izlenecek anayasa değişikliği yol haritası konuşulacak. MHP’nin cevabını bekleyen AK Parti, iki parti arasında müzakerelerin başlaması halinde kimlerin görevlendirileceğine de karar verecek.
 
AK Parti MYK, Başbakan Binali Yıldırım Başkanlığı’nda, başkanlık sistemi ile ilgili anayasa değişikliği teklifini bu akşam masaya yatıracak. Teklifin MHP’ye sunulmasının ardından, MHP’nin yanıtından önce neler yapılacağı ele alınacak. AK Parti’nin masasında şu alternatifler var:
 
"MHP’nin teklifi müzakere edilmeden olumlu yanıt vermesi halinde AK Parti, söz konusu 15 maddelik anayasa değişiklik teklifini Kasım ayı içerisinde Meclis’e sunacak.
 
MHP’nin bazı düzenlemeler konusunda yeniden bir düzeltme ya da öneri sunması halinde iki partiden müzakereleri götürmek için 2 ya da 3’er kişiden oluşacak bir istişare ekibi kurulacak."
 
İkinci durumda teklifin Meclis’e sunulmasının uzayacağı belirtiliyor. Müzakerelerin iki parti arasında başlaması halinde ise teklifin Aralık ayında Meclis’e sunulması planlanıyor. Ancak, komisyon gündemine alınıp alınmaması ise tartışılıyor. Bazı parti yöneticileri bütçenin Genel Kurul’da görüşülmesi sırasında komisyonun çalıştırılmaması yönünde görüş bildiriyor. Anayasa değişikliği teklifinin yol takvimi MHP’nin vereceği yanıta göre şekilleneceği kaydediliyor.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.