Öne Çıkanlar Covid19 binali yıldırım çin gündem Kuşadası Belediyesi Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Akşener ihracat vodafone merkez bankası Afrin Gürer

AK Parti'nin Referandum Yol Haritası

Gözler, başkanlık sistemi ile ilgili anayasa değişikliği teklifinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylanmasına çevrilirken, AK Parti MYK toplantısında kampanya süreci ile ilgili takvimi netleştirdi. Meclis tatil edilinceye kadar anayasa değişikliği teklifi ekranlarda anlatılacak. Referandum süreci başladıktan sonra ve Meclis tatil kararı aldıktan sonra sahalara inilecek.

Kademe Kademe Anlatılacak

Anayasa değişikliği teklifi Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın onayına sunuldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan teklifi onayladıktan sonra Resmi Gazete’de yayımlanacak ve referandum süreci başlayacak. AK Parti'de ise referandum çalışmaları devam ediyor. Kampanya süreci kademe kademe uygulanacak.
ANKA’ya verilen bilgilere göre önceki gün Başbakan Binali Yıldırım Başkanlığı’nda toplanan MYK toplantısında, referandum sürecinde izlenecek yol takvimi belirlendi.

Buna göre AK Parti’de referandum kampanyası kademe kademe şöyle işleyecek:

Medya Mart Başına Kadar Yoğun Bir Şekilde Kullanılacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, anayasa değişikliği teklifini onaylamasının ardından Resmi Gazete’de yayımlanacak ve referandum süreci başlayacak. Referandum tarihi olarak 9 ya da 16 Nisan planlanıyor. 9 Nisan olursa Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın değişiklik teklifini bugün onaylanması bekleniyor. 16 Nisan olursa haftaya bekletmesi ve sonra onaylanması bekleniyor.

ANKA’nın edindiği bilgilere göre; AK Parti'de ise referandum kampanyası iki bölüm halinde planlandı. Meclis’in Şubat sonuna kadar çalıştırılması düşünüldü. Mart başında Meclis’in referandum için tatile girmesi  bekleniyor. AK Parti bu sürede anayasa değişikliği teklifini ekranlarda anlatacak. Parti yönetimi belirleyeceği isimler anayasa değişikliği teklifinin neler  getirdiğini ve başkanlık sistemini televizyon ekranlarında anlatacak. Medya Mart başına kadar yoğun bir şekilde kullanılacak.

Medya ile sıcak ilişkiler kurulacak. Parti yönetimi ve kabine üyeleri basın mensupları ile kahvaltılı toplantılarda buluşacak ve anayasa değişikliği teklifini ilk önce kamuoyuna medya aracılığı ile anlatacakları  kaydedildi.  

Meydanlara Mart’ta İnilecek

AK Parti Mart ayına kadar ise bir yandan da referandum sloganlarını, seçim şarkılarını Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım’ın gezilerini organize edecek. 81 ile de gidilmesi planlanıyor.Erdoğan’ın gitmediği illere Yıldırım gidecek.

Her Bölgeye Farklı Slogan

AK Parti, her bölgeye de farklı sloganlar bulacak farklı söylemler üretecek. Buna göre; Doğu ve Güneydoğu Bölgesi illerinde ağırlıklı olarak terörle mücadele, halkın güvenliğinin nasıl sağlandığı ve yeni projeler anlatılacak. PKK terör örgütü ile mücadele çalışmaları ön plana çıkacak.

15 Temmuz Vurgusu

Referandum sürecinde anayasa değişikliği teklifine ve başkanlık istemine neden ihtiyaç olduğu 15 Temmuz vurgusu ile anlatılacak. Fethullahçı Terör Örgütü’nün devlete hangi boşluklardan faydalanılarak sızdığının ve bunun için neden başkanlık sistemine ihtiyaç olduğunun gerekçeleri anlatılacak. 15 Temmuz ile ilgili sinevizyonlar  hazırlanacak.  Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın halkı sokağa çağırma ve demokrasi çağrıları sık sık kullanılacak. 15 Temmuz şehitleri anılacak.  
 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.