Öne Çıkanlar Covid19 binali yıldırım gündem Kuşadası Belediyesi çin ihracat Akşener vodafone merkez bankası Afrin Gürer MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli

AK Parti Seçim Sonuçlarını Değerlendiriyor

AK Parti, 16 Nisan’da yapılan referandum sonuçlarını bugün üç ayrı toplantıda değerlendirecek. Sonuçların rapor haline getirilerek, “hayır” çıkan illerde ne gibi sorunlar yaşandığı belirlenecek.

AK Parti cumhurbaşkanlığı seçimini öngören anayasa değişikliği ile ilgili yapılan referandum sonuçlarını üç ayrı toplantıda istişare edecek. Başbakan Binali Yıldırım Başkanlığı’nda, genişletilmiş il başkanları, MYK ve MKYK toplanıyor.  

“HAYIR” ÇIKAN İLLERİN HESABI SORULUYOR
ANKA’nın edindiği bilgilere göre; Genişletilmiş il başkanları toplantısında, il başkanlarına, belediye başkanlarına ve milletvekillerine 3 Kasım’da AK Parti’nin kazandığı illerden neden “hayır” oyları çıktığına ilişkin sorular yöneltilecek. Seçim sonuçları MYK ve MKYK’da ele alınacak. Özellikle İzmir, Ankara ve İstanbul seçim sonuçları değerlendirilecek.

UYUM YASALARI YOL HARİTASI ÇİZİLECEK
AK Parti, MYK ve MKY’da, cumhurbaşkanlığı sistemini öngören anayasa değişikliği ile ilgili uyum yasaları ile ilgili hazırlıkları da masaya yatıracak.  2 Mayıs’ta açılacak olan Meclis’te TBMM İçtüzük, Seçim Yasası ve  Cumhurbaşkanlığı yasalarında yapılacak “uyum yasaları” ele alınacak. Bununla ilgili yol takvimi belirlenecek.

CUMHURBAŞKANI 316 MİLLETVEKİLİNİN İMZASI İLE PARTİYE DAVET EDİLECEK
Öte yandan, anayasa değişikliğinin referandumda kabul edilmesinin ardından 27 ya da 28 Nisan’da AK Partili milletvekillerinin imzası ile Cumhurbaşkanı Erdoğan partiye davet edilecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan  görkemli bir törenle AK Parti’ye üye olacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.