Öne Çıkanlar ırak pkk fetö CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır Cumhur İttifakı Tavuk eti üretim miktarı TarımGFE Tarımsal Girdi Fiyat Endeksi spk 1 Mart 2024 Cuma Gündem Özeti Şahinbey Millet Camisi ve Külliyesi IğdırNahçıvan Doğal Gaz Boru Hattı

AK Parti Sözcüsü Çelik : Son Derece Vahim

Ak Parti Sözcüsü Ömer Çelik, AK Parti Genel Merkezi'nde basın toplantısı düzenleyerek gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında, "Bir genel başkanın sistem değişikliği konusunda üç tane sağlam argüman bu güne kadar kurmaksızın içinde kan geçen cümlelerle ele almaya çalışması son derece vahimdir" dedi.

"GEREKSİZ YERE FAZLASIYLA YER BULUYOR"

Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Yüksek Komiseri Zeyd Raad Hüseyin'in Cizre'de yüzden fazla insanın canlı canlı yakıldığına ilişkin iddiaları incelemek istediğini ifade etmesinin ardından, Türkiye'nin teröre karşı meşru bir mücadele yürüttüğünü belirten Çelik, şunları kaydetti:

"Burada aman zaman bazı yabancı yetkililerin şu şekilde suçlar işlendi, şu şekilde cürümler işlendi şeklindeki açıklamaları gereksiz yere fazlasıyla yer buluyor. Açık ve net bir şekilde söylüyoruz. Elinde delil olan, elinde herhangi bir kanıt olan varsa tutsun bunu güdeme getirsin. Gündeme getirdiği zaman da hep beraber değerlendirelim. Ama terörle mücadeleye gölge düşürmek için sivil katliamlar yapıldığı, bodrumlarda insanların öldürüldüğü şeklindeki spekülasyonları yapanların bu güne kadar ortaya tek bir delil koyamadığını hep beraber gördük. Dolayısıyla bir takım yabacı yetkililere dayandırılarak yapılan bu açıklamaların aslında gerçekçi açıklamalar olmadığını, sivil vatandaşlarımız konusunda bir hassasiyet yerine Türkiye'nin demokrasisini, hukuk devletini korumakla ilgili yürüttüğü bu meşru mücadeleye gölge düşürmek amaçlı siyasi eksenli açıklamalar olduğunu bir kere daha görmüş oluyoruz.

Bir kere daha söylüyorum herhangi bir şekilde elinde kanıt olan varsa bunu ortaya koysun. Şimdiye kadar olduğu gibi terörle mücadeleye gölge düşürecek biçimde sloganlar atanların üstüne nasıl gittiysek, yerde ceset sürükleyenleri nasıl takip ettiysek ya da başka bir takım suçlara başka bir takım kabul edilemez eylemlere imza atanları nasıl ki meşru bir şekilde mücadeleyi yürüten güvenlik güçlerinden ayırdıysak bunların da üstüne gideriz bunda da hiçbir kuşku yoktur."

"BU BİR BAYRAK YARIŞIDIR"

Başbakan Ahmet Davutoğlu hakkında, "Bir kere daha Sayın Genel Başkan'ımıza, Sayın Başbakan'ımıza tüm AK Parti kadroları adına teşekkürlerimizi sunuyoruz, şükranlarımızı sunuyoruz" diyen Çelik, AK Parti'de yaşanacak Genel Başkan değişimini "Bu bir bayrak yarışıdır. Bu bayrak yarışının içerisinde sayın Genel Başkan'ımız, Başbakan'ımız, Genel Başkan ve Başbakan olarak üstün gayretler göstermiştir. Önemli başarılara imza atmıştır. Bundan sonrasında da yeni kongrede seçilecek yeni Genel Başkan ve Başbakan da aynı çalışmaları gayretle ve basiretle sürdürecektir" şekline değerlendirdi.

"KİMSENİN VE BAŞBAKAN'IMIZI TAHKİR ETMEYE HAKKI YOKTUR"

AK Partili Çelik açıklamalarına şöyle devam etti:

"Sosyal medyada bir takım örgütlü gruplar kendilerine dosya diyen, grup diyen, kendilerine odak diyen, kendilerine çeşitli isimler veren farklı farklı gruplar, zaman zaman Sayın Cumhurbaşkanı'mıza karşı, zaman zaman Sayın Başbakan'ımıza karşı kendilerinin hadleri olmayan bir takım değerlendirmelerde, tahkir edici bazı ifadelerde bulunuyorlar. Açık ve net bir şekilde söylüyoruz. Hiç kimse kendi kendine bir gruplaşma yaratarak, bu ister sosyal medyada olsun ister sosyal hayatın içerisinde olsun ister siyasal hayatın içerisinde olsun. AK Parti resmi mekanizmalarının dışında bir gruplaşma yaratarak AK Parti'nin onayını almadan bir takım çalışmalar yaparak AK Parti adına konuşamaz. Kimsenin AK Parti Genel Başkanı'nı ve Başbakan'ımızı bu bakımdan olumsuz değerlendirmelerle ele almaya ya da tahkir etmeye hakkı yoktur, haddi de değildir.

Bizim dışımızda birilerinin çıkıp da bizim değerlerimizi bu şekilde yıpratmaya ya da tahkir etmeye hiçbir şekilde hakkı yoktur. Sayın Ahmet Davutoğlu da Genel Başkan'ımız ve Başbakan'ımız olarak AK Parti'nin bir değeridir, bir kıymetidir. Hiç kimsenin bir takım kulis haberlerine dayanarak başarılı bir Genel Başkanlık ve Başbakanlık dönemi geçirmiş olan ve AK Parti kadroları içerisinden çıkmış olan AK Parti'nin bir değerini bu şekilde yıpratma çabası içerisine girmesinin hiçbir anlamı yoktur. AK Parti açısından hiçbir değeri yoktur."

"İSTİŞARE YAPILACAK"

AK Parti'nin 2. Olağanüstü Kongresi hakkında bir üst kurul oluşturulduğunu aktaran Çelik, "Bu çerçevede yeni Genel Başkan'ın kim olması gerektiği konusunda AK Parti'nin gelenekselleşmiş yöntemleriyle istişare yapılacaktır. MYK, MKYK, milletvekilleri, il başkanları, belediye başkanları ve ihtiyaç duyulursa başka birimlerimizin de görüşleri alınacaktır. Geniş bir istişare çerçevesi içerisine bunu MKYK adına AK Parti MYK'sı ve AK Parti'yi kongreye götürecek olan üst kurul kendi içerisinde bu çalışmaları yürütecek, bu istişareleri kongreden birkaç gün öncesine kadar tamamlayacaktır" diye konuştu.

"SPEKÜLASYONLARA GİRMEYE GEREK YOK"

"Düşük profilli Başbakan" tartışmalarına da değinen AK Partili Çelik, "Düşük profil diye bir tartışma söz konusu olmaz. Hükümetin Başbakan'ından Bakan'ına kadar her biri tabii ki yüksek niteliklere haiz oldukları için bu görevlere geliyorlar. AK Parti'nin Genel Başkanlığı, Genel Başkan Yardımcılığı, Grup Başkanvekilliği gibi makamlar da o makamların icap ettirdiği en yüksek nitelikler, en yüksek profiller aranarak yerine getiriliyor. Dolayısıyla bu tip polemiklere bu tip spekülasyonlara girmeye gerek yok" şeklinde konuştu.

"SON DERECE VAHİM"

CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun "Bir kişi konuşacak, Türkiye susacak. Bir kişi konuşacak, hakim ona göre karar verecek, ona göre milletvekili listeleri hazırlanacak, istediği adam hapse girecek. Böyle bir başkanlık sistemini kan dökmeden bu ülkede gerçekleştiremezsiniz, açık ve net" sözlerini de değerlendiren Çelik şunları kaydetti:

"Bir genel başkanın bir sistem değişikliği tartışmasını bu sistem değişikliği konusunda kuvvetler ayrılığı, yargı bağımsızlığı, temel hak ve hürriyetler konusunda, yargının tarafsızlığı konusunda üç tane sağlam argüman bu güne kadar kurmaksızın içinde kan geçen cümlelerle ele almaya çalışması son derece vahimdir. Milletin karar vereceği bir konuda hiçbir şekilde ağza alınmaması gereken içinde kan geçen bir cümle ile konunun değerlendirilmesi maalesef CHP'de herkesin eleştirdiği, milletimizin eleştirdiği bir takım siyaset alışkanlıklarından asla vazgeçilmediğini ve vazgeçilmeyeceğini gösteriyor. bu da Türkiye için büyük bir şanssızlıktır diye düşünüyoruz."

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.