AK Parti’de Anayasa Hazırlığı

AK Parti, Salı günü TBMM Anayasa Komisyonu’nda görüşmeleri başlayacak olan anayasa değişikliği için hazırlıklara başladı. Başkanlık sistemi ile ilgili anayasa değişikliği Çarşamba günü vekillere, Perşembe günü il başkanlarına hukukçu milletvekilleri tarafından anlatılacak. AK Parti seçmene anayasayı anlatmak için kitap bastırıyor.
 
Meclis’te Anayasa Maratonu Başlıyor
 
ANKA’nın edindiği bilgilere göre; Başkanlık sistemi ile ilgili anayasa değişikliği için Meclis’te ilk mesai Salı günü TBMM Anayasa Komisyonu’nda başlayacak. MHP’nin destek verdiği CHP ve HDP’nin karşı çıktığı değişiklik için, AK Parti’de muhalefetin engellemelerine karşı strateji belirleniyor. TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Mustafa Şentop, CHP’lilerin konuşarak engellemeye çalışacağı anayasa değişikliği için TBMM İçtüzük kurallarını işletecek. Konuşma sürelerini kısıtlayarak çalışmaların engellenmesini önleyecek. İlk gün görüşmelerinde ise muhalefet istediği kadar konuşacak.
 
Anayasa İçin Kitap Basılacak
 
AK Parti’de, anayasa değişikliğinin ne getirdiği, yönetim biçiminin nasıl değişeceği, parlamenter sistem ve başkanlık sistemi ile ilgili ayrıntılar vekillere anlatılacak. Anayasa çalışmalarını yürüten Genel Sekreter Abdülhamit Gül ve Anayasa Profesörü İstanbul Milletvekili Burhan Kuzu, Salı günü AK Partili milletvekillerine anayasa değişikliğinin ayrıntılarını anlatarak, milletvekillerinin kafalarındaki soru işaretlerini giderecek. Perşembe günü ise il başkanlarına anlatılacak.
 
AK Parti, anayasa değişikliğinin Meclis Genel Kurulu’nda referandum için gerekli sayıyı bulması halinde, anayasa değişikliğini kitap haline getirerek, teşkilatlara ve seçmene dağıtacak.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.