Öne Çıkanlar DP İzmir Milletvekili Haydar Altıntaş Opera Festivali Faust İle Final Yapıyor macbeth opera festivali su içmenin faydaları programlama Mustafa Kemal Atatürk TYS dr fevzi özgönül bismil akıl dsi

AK Partili Eker: Bu Tezkere Bölgede Yaşayan Kardeşlerimize Dönük Değildir

AK Parti İstanbul Milletvekili Mehdi Eker, “Bu tezkere bölgede yaşayan kardeşlerimize dönük değildir. Kültürleri birbirinin içine geçmiş, kız alıp vermiş iki ayrı halktan birisini topa tutma tezkeresi hiç değildir. Siz bu oyunu bozduğunuzda Türkiye’nin de başına örülmeye çalışılan çorabı da yırtmış olacaksınız. Tekrar acıda ve sevinçte birlikte olacağımızı göreceğiz” dedi.

TBMM Genel Kurulu, Türkiye’nin güney sınırlarına mücavir alanlarda oluşabilecek risklere karşı Türk Silahlı Kuvvetleri’nin sınır ötesinde operasyon yapabilmesinin önünü açan Başbakanlık tezkeresini görüşmek üzere Meclis Başkanı Kahraman başkanlığında olağanüstü toplandı. Tezkere üzerine şahsı adına son sözü AK Partili Eker aldı. Türkiye’nin istikrarı gözetmek durumunda olduğuna dikkat çekerek tezkerenin uluslararası hukuk açısından meşru olduğunu söyledi.

“PETROL VE GAZ REFAH SAĞLAMAK YERİNE MOTOLOF KOKTEYLİNİN ŞİŞESİNE DOLDURULUYOR”

Ortadoğu’da yaşayan insanların çok değerli bir mülkün üzerinde yaşadığını aktaran Eker, “Ama bu çok değerli mülkün petrolü ve gazı Ortadoğululara refah sağlamak yerine maalesef birbirlerinin eteğini tutuşturmada benzin olarak kullanılıyor ya da bir terör örgütünün elinde motolof kokteylinin şişesine dolduruluyor” dedi.

“14 ASIRDIR BİR MEDENİYETİ BİRLİKTE İNŞA ETTİK”

"Ben Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmakla iftihar eden Diyarbakırlı bir Kürdüm” diyen AK Partili Eker, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesut Barzani’ye ve Iraklı Kürtlere şöyle seslendi:

“Bu tezkere bölgede yaşayan kardeşlerimize dönük değildir. Biz 14 asırdır birlikte yaşıyoruz, 14 asırdır bir medeniyeti birlikte inşa ettik. Kuşkusuz burada başka halklar da var Araplar, Türkmenler, Süryaniler, Ezidiler hepsi bir arada birlikte yaptık. Bugün bizim karşı karşıya kaldığımız konu aynı dinin mensubu, aynı kaderi paylaşan, aynı şeye gülüp aynı şeye ağlayan, gelenekleri birbirine benzeyen, kültürleri birbirinin içine geçmiş, kız alıp vermiş iki ayrı halktan birisini topa tutma tezkeresi hiç değildir ama şunu bilmemiz lazım, burada bağımsız bir devlet kurma kararından daha çok adeta Ortadoğu’da yeni bir savaşı başlatma kararı olarak algılanıyor bu.

“GÜVENLİĞİMİZİ SAĞLAMAK BİZİM AÇIMIZDAN SON DERECE DE ÖNEMLİ BİR KONUDUR”

Biz bundan sonraki süreçte olacakları gördüğümüz için kardeşlerimizi dostça ikaz ettik, ediyoruz. Henüz vakit var ve bundan dönelim. Çünkü bu karar Ortadoğu’da ne Kürtlere, ne Türkmenlere, ne Araplara, ne Süryanilere, ne Ezidilere bir yarar getirmeyecek. Kan ve gözyaşını artırmaktan başka bir işe yaramayacak. İçeride sorunlarımızı çözmek, demokratikleşme ve sivilleşme yoluyla kendi iç meselelerimizi halletmek, bölgemizde de istikrarın unsuru olmak ve güvenliğimizi sağlamak bizim açımızdan son derece de önemli bir konudur. Bu oyuna gelmeyelim, hala bir yol var ve hala bu oyunu bozabilirsiniz. Siz bu oyunu bozduğunuzda Türkiye’nin de başına örülmeye çalışılan çorabı da yırtmış olacaksınız. Tekrar acıda ve sevinçte birlikte olacağımızı göreceğiz.

“ONLARIN İSTEDİĞİ HİÇBİR ŞEY SİZİN GERÇEK TALEBİNİZ OLAMAZ”

Şunu asla unutmayacağız, kendilerine entegrasyon düşünüp onu hayata geçirip Ortadoğulular için Kürler, Türkler, Araplar için sürekli bölünme ve parçalanma isteyenler, onların çıkarına olan hiçbir şey sizin çıkarınıza olamaz. Bunu Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi’ndeki kardeşlerime özellikle sesleniyorum, onların istediği hiçbir şey sizin gerçek talebiniz olamaz.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.