Öne Çıkanlar ankara konya sgk bodrum deprem chp pakistan veysel eroğlu cumhurbaşkanı erdoğan iata kastamonu Kuvayi Milliye Derneği

AK Partili Muş'tan Soykırım Açıklaması

AK Parti Grup Başkanvekili ve MKYK Üyesi Mehmet Muş, 21. yüzyılda Suriye’de resmen soykırım yapan Esed katiline hiçbir müdahalede bulunmayan Almanya'nın, ecdada soykırım iftirası atarak ikiyüzlülüğünü gösterdiğini belirterek, "Alman meclisindeki bu tasarıyı hazırlayanları ve lehinde oy verenleri kınadığımı belirtiyor ve bu hasmane tutuma karşı sessiz kalmayacağımızı ifade ediyorum" dedi.
Muş yaptığı yazılı açıklamada Almanya Federal Meclisinde onaylanan sözde Ermeni soykırımı yasa tasarısını Türkiye’ye karşı hasmane bir tutum olarak değerlendirdiklerini bildirdi. Tarihi hadiseleri çarpıtarak ve siyasallaştırarak dış politik bir koz haline getirmek isteyenlerin, en büyük zararı Türk ve Alman halklarının kardeşliğine verdiklerini belirten Muş, şöyle devam etti:
"Tarihi hadiseler hakkında hüküm vermek siyasetçilerin değil tarihçilerin işidir. Türkiye; büyük ve güçlü bir ülkedir. Kimse bu tip iftiralarla Türkiye’yi köşeye sıkıştıramaz. Bizim ecdadımız hiçbir zaman soykırım yapmamıştır. Ecdadımıza bu suçlamaları yöneltenleri BM kararıyla sabit olan kendi geçmişlerindeki soykırım lekesiyle birkez daha yüzleşmeye davet ediyorum.
21. yüzyılda Suriye’de resmen soykırım yapan Esed katiline hiçbir müdahalede bulunmayan Almanya, ecdadımıza soykırım iftirası atarak ikiyüzlülüğünü göstermiştir.
Alman meclisindeki bu tasarıyı hazırlayanları ve lehinde oy verenleri kınadığımı belirtiyor ve bu hasmane tutuma karşı sessiz kalmayacağımızı ifade ediyorum."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.