Öne Çıkanlar Covid19 binali yıldırım gündem Kuşadası Belediyesi ihracat çin vodafone merkez bankası Afrin Akşener Gürer MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli

“AKP’nin Tutumu Birilerini İran’daki Besiclere Özendirmiş Olabilir”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran, “AKP’nin laikliği ortadan kaldırmaya yönelik tutumu birilerini İran’daki rejim yanlısı milis gücü Besiclere özendirmiş olabilir” dedi.

Cankurtaran, yaptığı açıklamada, Maçka Parkı’nda özel güvenlik görevlisinin bir kadına kıyafeti gerekçesiyle müdahale etmeye çalışmasına sert tepki gösterdi. Olayı şiddetle kınayan Cankurtaran, son dönemlerde kadınları kıyafetleri gerekçe gösterilerek hedef alan saldırıların arttığını belirtti.

“ZORBALARA MEYDANI BIRAKMAYIZ”
Cankurtaran, “Daha önce şort giyindikleri gerekçesiyle İstanbul Maslak ve Pendik’te saldırıya uğrayan kadınlardan sonra şimdi de bu olay son derece düşündürücü. Üstelik müdahaleyi yapan, tıpkı Maslak’taki saldırıyı yapan kişi gibi güvenlik görevlisi olarak çalışıyormuş. AKP’nin laikliği ortadan kaldırmaya yönelik tutumu birilerini İran’daki rejim yanlısı milis gücü Besiclere özendirmiş olabilir. Besicler ya da Suudi Arabistan’daki din polisleri gibi sokakta kadınların giyimine müdahale edebileceklerini sanan zorbalara meydanı bırakmayız” dedi.

“AKP, MÜFTÜLERE EVLENDİRME YETKİSİNİN GÖLGESİNDE ÇOCUK İSTİSMARCILARINI KURTARMAYI PLANLIYOR”
Cankurtaran, müftülere nikah kıyma yetkisi veren düzenlemeyi de eleştirerek, bunun laiklik ilkesiyle çeliştiğini ifade etti. Söz konusu Nüfus Yasası’ndaki bir başka değişiklikle de kız çocuklarının doğum yaptıklarında bildirim zorunluluğunun ortadan kaldırıldığına dikkat çeken Cankurtaran, şöyle dedi:
“AKP’nin daha önce çocuk tecavüzcülerine af getiren ancak toplumsal muhalefetle geri adım attığı düzenlemeden sonra yeni girişim için fırsat beklediği biliniyordu. Muhtemelen bu yeni girişimi bu tasarı içinde gizlemeyi planlıyorlar. Bu düzenleme çocuk istismarcılarına kısmi af getirebileceği gibi çocuk yaştaki evliliklerin de tespit edilmesini güçleştirecek dolayısıyla önünü açacaktır. AKP, müftülere evlendirme yetkisinin gölgesinden ve tartışmasından faydalanarak çocuk istismarcılarını kurtaracak düzenlemeyi geçirmeyi de planlıyor. AKP’nin çocuk istismarcılarının işine yarayacak bu ikinci girişimi de tıpkı ilki gibi toplumsal muhalefet ile püskürtülmelidir.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.