Aksakal: “Türkiye’nin Yerli SOL’ u Olarak Yılmadan, Yorulmadan Çalışmaya Devam Edeceğiz”

Demokratik Sol Parti bugün 35. yıl dönümünü kutladı. DSP Genel Başkanı Aksakal, "Yaşam var olduğu müddetçe emek ve sermaye var olacaktır. Emek ve sermaye var olduğu müddetçe sağ ve sol kavramları var olmaya devam edecektir. Ülkemizin ve toplumsal değerlerimizin oluşturduğu insanca ve hakça bir düzen için çıktığımız bu zorlu yolda Türkiye’nin yerli SOL’ u olarak yılmadan, yorulmadan çalışmaya devam edeceğiz. " dedi. 

Demokratik Sol Parti bugün 35. yıl dönümünü kutladı. Program kapsamında ilk olarak Genel Başkan Önder Aksakal ve beraberindeki heyet Anıtkabir ziyaretinde bulundu.

DSP Genel Başkanı Aksakal, Anıtkabir defterine; “Çağdaş, demokratik ve özgürlükçü bir yaşamı bizlere armağan eden, bağımsızlık mücadelemizin Başkomutanı ve Cumhuriyetimizin kurucu önderi aziz ATATÜRK; Partimizin 35. Kuruluş yıldönümü münasebetiyle bugün yine huzurundayız. Bu yılın başından beri sadece ülkemizi değil, tüm dünyayı kasıp kavuran salgın hastalığın kısıtlı şartlarında daha coşkulu ve daha yüksek katılımla huzurunda olmak isterdik. Demokratik Sol Parti olarak, bize gösterdiğin yolda senin ilkelerin ve devrimlerinin ışığında yürüyoruz. Ortaya koyduğun “Tam bağımsız Türkiye” idealinden hiçbir zaman ayrılmadan, kurucumuz ve Demokratik Sol düşüncenin kuramcısı Bülent Ecevit’ in öğretileri temelinde halkımıza, asil Türk milletine, kadim Türk vatanına hizmetlerimize inançla ve kararlılıkla devam edeceğimize manevi huzurunda bir kez daha söz veriyoruz.
“Rahat uyu, ruhun şâd olsun aziz ATAM!” sözlerini yazarak defteri imzaladı.

Anıtkabir ziyareti sonrası DSP Genel Merkezine gelen Genel Başkan ve heyeti 35. yıl dönümü kutlamaları kapsamında Parti Meclisi üyeleri ve pandemi süreci sebebiyle toplantıya katılamayan partililerle Skype üzerinden iletişim kuruldu. Genel Başkan Önder Akskal 35. Yıl dönümü dolayısıyla bir konuşma gerçekleştirdi. Aksakal konuşmasında;

"Demokratik Sol Parti, Türkiye’nin çağdaş medeniyetler seviyesine ulaşma yolundaki en önemli güvencesidir"

“Değerli yol arkadaşlarım, Cefakâr Demokratik Sol Partililer. 12 Eylül faşizminin güdümüne girmeden, gerçek anlamda laik Cumhuriyetin değerlerini ve ATATÜRK’ ün ilkelerini rehber edinerek, çalışanların hak mücadelesiyle vücut bulmuş Demokratik Sol düşünce, 14 Kasım 1985’de resmen partileşerek Türk siyasi hayatında yerini almış ve o günden bu yana ülkemiz ve milletimiz için çözüm üretmeye devam etmektedir. Hepiniz yakından biliyorsunuz ki siyaset, ekonomi-politikaların ifade tarzıdır. Ekonomi ise emek ve sermaye ikilisinin bir arada olması ve dayanışmasıyla anlam kazanabilir. Kısacası sermayenin olmadığı yerde emeğin, emeğin olmadığı yerde sermayenin tek başına bir karşılığı olamaz. Yaşam var olduğu müddetçe emek ve sermaye var olacaktır. Emek ve sermaye var olduğu müddetçe sağ ve sol kavramları var olmaya devam edecektir. Ülkemizin ve toplumsal değerlerimizin oluşturduğu insanca ve hakça bir düzen için çıktığımız bu zorlu yolda Türkiye’nin yerli SOL’ u olarak yılmadan, yorulmadan çalışmaya devam edeceğiz. Egemen sermaye sisteminin içimizdeki uzantıları istedikleri kadar bizi görmezden gelsinler. Güneş balçıkla sıvanmaz! Halkımız DSP’yi tanıyor, iyi biliyor. Bugün partimizin 35. Kuruluş yıldönümünü kutluyoruz. Büyük devlet adamı BÜLENT ECEVİT’ in liderliğinde ülke yönetiminde üç kez yer almış olan Demokratik Sol Parti, Türkiye’nin çağdaş medeniyetler seviyesine ulaşma yolundaki en önemli güvencesidir. Demokratik, lâik, sosyal hukuk devleti olarak bu güzel Cumhuriyeti bizlere emanet eden Mustafa Kemal ATATÜRK başta olmak üzere tüm şehitlerimizi, partimizin kurucusu Bülent ECEVİT’ i, ilk Genel Başkanımız Rahşan ECEVİT’ i saygıyla yâd ediyorum. Partimizde bugüne kadar emek vermiş tüm üyelerimize en içten minnet ve şükranlarımı sunuyorum. Demokratik Sol Partinin 35.nci yaşını coşkuyla kutluyorum.” sözlerine yer verdi.

Genel Başkan Sayın Önder Aksakal’ın konuşmasının ardından pasta kesilerek Demokratik Sol Parti’nin 35. yıl dönümü partililerce kutlandı. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.