Öne Çıkanlar galatasaray Koronavirüs bugünün gündemi gündem özeti Kuşadası Belediyesi deprem Covid19 recep tayyip erdoğan erdoğan gündem başlıkları konser çin

Akşener'den Erdoğan'a "Diyanet" Tepkisi

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın muhalefete yönelik "Diyanet İşleri Başkanlığı'nı kaldıracaklar" şeklindeki iddiasına sert çıktı. Elmadağ'da konuşan Akşener, "Diyanet'i kuran Atatürk'ümüz. Oraya uzanan eli kırarım ben. Diyanet'le senelerdir uğraşan sizsiniz, tarikatlara ve cemaatlere vermek için gayret eden sizsiniz. Kurum bizim, Atatürk'ümüzün. Dolayısıyla atma Recep Bey, din kardeşiyiz." dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Mansur Yavaş ile birlikte Elmadağ CHP İlçe Başkanlığı bayramlaşmasında önemli açıklamalarda bulundu.

’ÇILGIN PROJE DENİLEN MANYAKLIKLARIN ASLINDA CEBİMİZDEN ÇALINAN PARANIN, 3-5 KİŞİNİN CEBİNE NASIL AKTARILDIĞINI GÖSTERDİ.’’

‘’Birleştiğiniz zaman, el sıkıştığınız zaman ve iktidarın attığı yün yumaklarına takılmadığınız zaman ne oluyor? Kazanılıyor. Kazanılınca ne oluyor. Önce Ankara, sonra Elmadağ kazanıyor.’’ sözleriyle konuşmasına başlayan Akşener, 31 Mart yerel seçimlerinde CHP’nin ve İYİ Parti’nin yan yana gelmesinin 11 büyük şehri Millet İttifakı belediyelerinin kazanmasını sağladığını ifade ederek; ‘’Meral Akşener’in kişisel olarak ister maddi ister manevi şahsi bir faydası olduysa Allah buradan gitmeyi nasip etmesin. Ama Türkiye’ye çok büyük fayda sağladı. Önce belediyeler eliyle hırsızlıkların önüne geçildi. Sonra belediyeler eliyle kayırmacılığın önüne geçildi. Özellikle Ankara Belediyesi’nin hepimize gösterdiği bir duruşla, tutumla; ‘çılgın proje’ denilen özür dileyerek söyleyeceğim, manyaklıkların, aslında cebinizden, cebimizden çalınan paranın 3-5 kişinin cebine nasıl aktarıldığını gösterdi.’’ dedi.

’SOSYAL BELEDİYECİLİĞİN NE OLDUĞUNU MANSUR BAŞKAN’DAN ÖĞRENDİK’’

Pandemi dönemi boyunca Mansur Yavaş’ın Ankara’da yaptığı hizmetlere değinen Akşener; ‘’O pandemide, sosyal belediyeciliğin ne olduğunu Mansur Başkan’dan öğrendik.’’ diyerek yoksulluğun derin yoksulluğa döndüğünü ve bizzat kendisinin derin yoksulluk çalıştığını söyledi.

‘’O GÖRDÜĞÜM EVLERİN BUZDOLAPLARINDA, AYDA 1 KİLO ET ALABİLEN VE O BUZDOLABINA KOYAN KADINLARIN MUTLULUĞUNU GÖRÜYORUM.’

Mansur Yavaş’a teşekkür ederek konuşmasına devam eden Akşener, ziyaret ettiği evlerin içinde Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin hizmetleriyle karşılaştığını belirterek; ‘’O evlerin buzdolaplarında normal şartlarda böyle fare düşse kafası yarılır. O gördüğüm evlerin buzdolaplarında, ayda 1 kilo et alabilen ve o buzdolabına koyan kadınların mutluluğunu görüyorum.’’ diye konuştu.

‘’BİR TEK EŞİTSİZLİK, AK PARTİ’YE OY VERENLERLE ONLARA ULAŞAMAYANLAR ARASINDA VAR.’’

Ankara’da ziyaret ettiği evlerin içerisinde Ankara’ya faklı illerden gelen vatandaşların da olduğunu ifade eden Akşener; ‘’Fakirlikte eşitlik var. Yoksullukta eşitlik var. Etnik aidiyetlerin, dini aidiyetlerin tümünde eşitlik var bilesiniz. Bir tek eşitsizlik nerede var biliyor musunuz? Ak Parti’ye oy verenlerle onlara ulaşamayanlar arasında var.’’ diye konuştu.

‘’SEN O EVDE YAŞANANI BİLİYOR MUSUN KARDEŞİM?’’

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın, Ankara’da hiçbir vatandaşı ayırmadan hizmette bulunduğunun altını çizen Akşener; ‘’Hiçbir ayrım yok. Ama çıkıp ağızlarını büze büze diyorlar ki ‘Mansur Yavaş’a şunlar oy vermez.’ Hadi oradan be. O ayrım yapmıyor ki. Sen bunu söyleyen, ağzını büze büze, büke büke söyleyenler; sen o eve giriyor musun kardeşim? O evde yaşananı biliyor musun kardeşim? İşte yanımda oturan beyefendi biliyor. Gidiyor, görüyor, yapıyor. O evin annesinden, çoluğundan çocuğundan başka kimse duymuyor.’’ diye konuştu.

‘’DEMEK Kİ BİZ BU EL SIKIŞMAYI ANKARA’DA BİRAZ DAHA FAZLA YAPSAYDIK KAÇ TANE İLÇE ALACAKMIŞIZ.’’

Mansur Yavaş’ın 4 yıl boyunca Ankara’da yaptığı hizmetleri anlatan Akşener; ‘’Bakın bir yan yana geliş Türkiye’de, Ankara’da nelere sebep oldu? Benzer şeyleri İstanbul’da yaşıyoruz. Benzer şeyleri diğer şehirlerde yaşıyoruz. Demek ki biz bu el sıkışmayı Ankara’da biraz daha fazla yapsaydık kaç tane ilçe alacakmışız.’’ dedi.

‘’BU ANKAPARK’I YAPTIRAN MUHTEREMİN DİNOZORLARA OLAN MERAKI NE YA?’’

Ankapark’taki yolsuzluğu hatırlatan Akşener; ‘’Çocuklar biz anlayamadık. Siz belki anlarsınız. Bu Ankapark’ı yaptıran muhteremin dinozorlara olan merakı ne ya? Tuhaf. Her yer dinozor. Acaba ne ya bu?’’ diye konuştu.

‘’HER ŞEYDEN HABERİ OLAN CUMHURBAŞKANI’NIN KIRMIZI BÜLTENLE ARANDIĞINDAN HABERİ YOKMUŞ’’

Mansur Yavaş’ın Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı adaylığında, iktidar mensupları tarafından ortaya atılan iftiraları hatırlatan ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın geçtiğimiz gün kendisine ve Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik teröristlerle yan yana iddialarına ilişkin konuşan Akşener; ‘’Bebek katilinin kardeşine ‘Bizim Mehmet’ diyen sensin kardeşim. Şimdi birincisi bu. E, ikincisi şu elinde pkk var aile gibisiniz mübarekler. Ayrıca 31 Mart’ın İstanbul’daki ikinci seçimde sen Osman Öcalan’ın TRT’ye çıkmasına sebep oldun. Vah vah, koskoca her şeyden haberi olan Cumhurbaşkanı’nın bundan haberi yokmuş. Biliyor musunuz ya? Kırmızı bültenle arandığından haberi yokmuş.’’ diye konuştu.

‘’EĞER BİZ O KÂĞIDI İMZALAYIP DA HÂLÂ ORTADA GEZİYORSAK YUH OLSUN SANA BE!’’

31 Mart seçimlerinde; İç İşleri Bakanı Süleyman Soylu’nun, kendisine ve Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’na yönelik iddialarını hatırlatan Akşener; ‘’Temel Bey’le beraber biz, Kandil’le kâğıt imzalamışız. Bu arkadaş bostan korkuluğu. Her ikimizin de dokunulmazlığı yok. Eğer biz o kâğıdı imzalayıp da hâlâ ortada geziyorsak yuh olsun sana be!’’ diyerek Soylu’ya seslendi.

‘’TARZAN ZORDA, BÜTÜN DÜĞMELERE BASIYOR’’

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a seslenerek konuşmasına devam eden Akşener; ‘’Recep Bey, şimdi bu sol elinde pkk var, bu sağ elinde de Hizbullah var. Terör örgütleriyle berabersin. Çünkü Tarzan çok zorda, bütün düğmelere basıyor.’’

‘’ATMA RECEP BEY, DİN KARDEŞİYİZ. ATIP ATIP DURUYORSUN’’

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Millet İttifakı’nın kazanmasıyla birlikte Diyanet İşleri Başkanlığını da kaldıracağı iddialarına ilişkin konuşan Akşener; ‘’Diyaneti kuran Atatürk’ümüz. Oraya uzanan eli kırarım. Senelerdir diyanetle uğraşan sizsiniz ya. Tarikatlara ve cemaatlere vermek için gayret eden sizsiniz be. İçine atadığınız adamlar yanlış olabilir. Kurum bizim. Atatürk’ümüzün. Oraya uzanan eli ben kırarım. Dolayısıyla atma Recep Bey, din kardeşiyiz. Atıp atıp duruyorsun. Şimdi anlaşılıyor ki Tarzan zorda.’’ dedi.

‘’İKTİDARA GELDİĞİMİZDE KANDİL’İN BAŞINA NELER GELECEK HEP BERABER GÖRECEĞİZ’’

14 Mayıs seçimlerine yönelik konuşan Akşener, vatandaşları Millet İttifakı bünyesindeki partilere oy vermeye davet ederek; ‘’Ben ekstradan minik bir fazlalık istiyorum. Bir oy Kemal’e, bir oy Meral’e! Birleşe birleşe kazanacağız! Fitneye kulaklarımız kapalı olacak. Birbirimize inanacağız, güveneceğiz. Diyeceğiz ki; ‘Bizden terörist çıkmaz, bizden teröristin yanında duran çıkmaz. Bizden Kandil’le ahbaplık eden hiç çıkmaz!’ İktidara geldiğimizde Kandil’in başına neler gelecek hep beraber göreceğiz.’’ dedi.

‘’14 MAYIS AKŞAMI NE SÖYLEDİĞİNİ ŞAŞIRMIŞ ABİLERİ EMEKLİ EDELİM.’’

Akşener konuşmasını şu sözlerle tamamladı:

‘’Oylarınıza talibiz. Elmadağ’ın daha da iyi olmasını istiyorsak 14 Mayıs akşamı bu artık gerçekten yorulmuş yani ne söylediğini şaşırmış abileri emekli edelim. Saygıyla gönderelim, sayın Kılıçdaroğlu’nu alkışlarla yerine oturtalım.’’

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.