Öne Çıkanlar meb adana KPSS cumhurbaşkanı erdoğan haberleri tesk genel başkanı bendevi palandöken TOGG Kanyon gündem özeti ayhan barut gazi bendevi palandöken Türk EğitimSen Genel Başkanı Talip Geylan

Akşener'den Erdoğan'a: “Siz Bugün Ayrıcalıklı Bir Sınıf Yarattınız!"

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Demre Belediyesi'nin öğrencilere yönelik başlattığı yemek yardımının yasaklandığını hatırlattı. "Kimsesizlerin kimiydiniz öyle mi, hadi be! Yoksullukla mücadele için gelmiştiniz değil mi, hadi be! Siz bugün ayrıcalıklı bir sınıf yarattınız!" dedi.

-Partisinin Grup konuşmasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslenen Akşener, "Sen aç yatmanın ne olduğunu bilirdin, unuttun Sayın Erdoğan! Sen gece sofraya tek çeşit yemek koyup, çatal-kaşık uzatamamış bir annenin hassasiyetini bilirdin Sayın Erdoğan! Sana ne oldu, saray seni ne hale getirdi Sayın Erdoğan!" dedi. 

"Paniğe kapıldılar"

Konuşmasınn başında Altılı masa olarak Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem Anayasa Değişikliği Önerisini açıkladıklarını belirten İYİ Parti Lideri Akşener, "Kurucu değerlerimize sadık kalarak, Meclis’i güçlü, yargıyı bağımsız, yürütmeyi de istikrarlı hale getirmek için, ortaya koyduğumuz bu önemli çalışma; ülkemizin kalkınması ve demokratikleşmesi yolunda, atacağımız adımları tariflerken; aynı zamanda, istibdata karşı, hürriyetin sesini savunuyor. Tabi biz, bu önerimizle; kuvvetler ayrılığının tesisi, Partili Cumhurbaşkanı döneminin sonu, Meclis’in etkin denetimi deyince; iktidardakileri, hemen bir rahatsızlık alıverdi… Akademik özerkliğin, hakimlere coğrafi güvencenin geldiğini görünce, rahatsız oldular. Temel hak ve hürriyetlerin, tüm devlet organlarını, bağlayıcı hale getirildiğini, insan onurunun, anayasal düzenin temeli olarak düzenlendiğini, hürriyeti sınırlamanın, istisna olduğunu görünce, tedirgin oldular. Sağlık hakkının, çevre hakkının ve elbette hayvan haklarının, ilk kez, anayasal güvence altına alınmasının önerildiğini görünce, mutsuz oldular. Yurt dışında yaşayan Türklerin, hak ve menfaatlerini korumanın, devletin bir görevi olarak benimsendiğini, ve mecliste, yurt dışındaki vatandaşlarımızın da, temsil edilmesi için, 15 milletvekili ayrıldığını görünce, paniğe kapıldılar." dedi. 

"Bu bütçede, çiftçi yok, emekli yok, memur yok, asgari ücretli yok, öğrenci yok, EYT’li yok…Bu bütçede, millet yok, millet!"

2023 yılı bütçesine değinen Akşener, "Cumhuriyetimizin, 100’üncü bütçesi, Ak Parti’nin de, “veda bütçesi” olacak. Çünkü bu bütçede, ekonominin sorunlarını, yapısal olarak çözecek hiçbir tedbir yok. Kamu yatırımları için ayrılan kaynak, çok yetersiz.Bay Kriz’in tek amacının, ekonomiyi seçime kadar yüzdürmek olduğu, çok net bir şeklide anlaşılıyor. Israrla ve inatla sürdürülen yanlış politikaların bedeli, vatandaşımıza, yoklukla, yoksullukla, fakirleşmeyle ödetiliyor. Bu bütçede, çiftçi yok, emekli yok, memur yok, asgari ücretli yok, öğrenci yok, EYT’li yok…Bu bütçede, millet yok, millet!" dedi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.