Öne Çıkanlar CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak Koronavirüs sıla vodafone suriye Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş hatay CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan chp niğde milletvekili ömer fethi gürer gündem başlıkları google

Akşener'den Ozan Arif İçin Anma..!

ANKARA (ANKA) - İYİ Parti Lideri Meral Akşener, vefatının 3. yıl dönümü dolayısıyla Ozan Arif hakkında bir anma mesajı yayımladı.



Meral Akşener mesajında "Yaşamı boyunca haksızlığın karşısında, doğrunun yanında duran; sazıyla, sözüyle milli duygularımızın sesi olan büyük ozanlarımızdan Ozan Arif'i vefatının yıl dönümünde saygı ve rahmetle anıyorum" dedi.

-OZAN ARİF'İN ÜÇ BELA ŞİİRİ

Kökeni Giresun'a dayanan Ozan Arif ülkücü ve milliyetçi kesimin duygularına tercüman olmayı kendisine rehber edinmiş bir söz ustasıydı. Özellikle milli konulardaki duruşu Ozan Arif'in hem kaygılarını hem de sevdalarını ortaya koymaktaydı. Ölümünün ardından yazılan yüzlerce ağıt, milyonlarca mesaj, gözyaşı ve cenazesine bizzat katılıp tabutuna kış günün omuz veren on binlerce insan dikkate alındığında Ozan Arif'in 20. yüzyıl Türk ozanlık geleneği içerisindeki değeri ortaya çıkıyor. Bu durum, Ozan Arif'in 20. yüzyılda başlayıp 21. yüzyılın ilk 20 yıllık zaman diliminde devam eden şairliğini ve Türk Âşık Edebiyatı'na etkisini ortaya koyması açısından önemli sayılıyor. 12 Eylül'den sonra yurt dışına çıkan ve 92 başında Türkiye'ye dönen Ozan Arif daha sonra MHP yönetimiyle sorunlar yaşadı ve Devlet Bahçeli yönetimine karşı çıktı.

Ozan Arif "Üç Bela" şiirinde, düşünce dünyasını adeta özetleyen şu satırlarla hatırlanıyor:

"Üçünün de köpekleri her yerde,
Huzuru, barışı sokarlar derde,
Ve suyun üstüne çıkarlar birde,
Amerika, Kızıl Rusya, Kızıl Çin.

En basiti; düşündün mü gardaş hiç?
Türkiye'de ülkücülük neden suç?
Dün vuranla, bugün mahkûm eden güç,
Amerika, Kızıl Rusya, Kızıl Çin.

Arif be lideri hapse de girse,
Bu ne büyük dâvâ imiş meğerse!
Görüşürüz Allah izin verirse,
Amerika, Kızıl Rusya, Kızıl Çin."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.