Öne Çıkanlar Covid19 binali yıldırım gündem Kuşadası Belediyesi çin ihracat Akşener vodafone merkez bankası Afrin Gürer MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli

Akşener, "Erdoğan Türkiye Cumhuriyeti’nin Cumhurbaşkanı Olmayı Başarabilse Çok İyi Olacak"

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener  Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘birkaç şehit var’ açıklamasıyla ilgili yorumunun sorulması üzerine, “Türkiye Cumhuriyeti’nin Cumhurbaşkanı olmayı başarabilse çok iyi olacaktı” dedi. 

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Partisinin Balıkesir İl Başkanlığı binasında düzenlediği basın toplantısında gazetecilerin sorularını cevaplandırdı.  

"En iyi cevabın sahibi vatandaştır"

İsmail Ok’un istifa süreci ile ilgili düşüncelerini soran bir gazeteciye, “Ben istifanın kişisel olarak tek taraflı bir irade beyanı olduğuna inanırım. 27 yıldır bu ülkede aktif rol yapan tek kadın siyasetçiyim. 27 yıldır hiçbir siyasetçinin ailesi hakkında, karakteri hakkında eylemleri dışında namusu, şerefi hakkında tek kelime etmemişimdir. Siyaset prensipler üzerine yapılır. İstifa tek taraflı bir karardır. Sayın Ok’a kadar bazı arkadaşlarımız istifa etmişti onların hakkında da tek kelime etmedim dolayısıyla kendisine hayatta başarılar diliyorum” yanıtını verirken İsmail Ok’un millet ittifakıyla ilgili son söylerini ise “Bazen sabretmek gerekir. En iyi cevabın sahibi vatandaştır. En iyi cevap zamandır” diye yorumladı.  

2002 yılında AKP iktidara geldiğinde yerel gazeteleri kullandı ondan sonraki süreçte ihale yasasını değiştirdi. İllerde 6 kişi sigortalı çalışma şartı var bu şarta rağmen ihaleler gazetelere verilmeden yapılıyor anayasa ihlal ediliyor niye bunu Meclis gündemine taşımıyorsunuz? Sorusuna Akşener, “Ana Muhalefetin böyle bir hakkı var, biz de belirli bir imzayla götürebiliyoruz.1997 yılında bütün sistemimizi yerel basın üzerinden duyurmuştuk her türlü bilgiyi. Sizlerden aldığımız bu bilgileri biz meclis gündemine getiriyoruz. Sayın Kılıçdaroğlu ile görüşebilirim bu konuyu. Söylediğinize yönelik bir adım atarız” diye cevap verdi.  

Akşener, sokaklarda durumun nasıl olduğunun sorulması üzerine ise, sokaklar yanıyor diyerek şu şöyle devam etti:  

"Türkiye’nin ekonomisi yanıyor"

Ben Türkiye’nin farklı farklı dönemlerine şahit oldum. Göreceli olarak ekonomik durumu daha iyi kabul edilen illerden başladık. İki şey gördüm birincisi esnaf yanıyor elektrik parasıyla, doğalgazla, stopajla yanıyor, bazı yerlerde su parasıyla, maliyetlerin artması ve alım gücünün düşmesiyle yanıyor. Biraz evvel Sındırgı’da bir mobilya mağazasına girdik. Bir kişiyi işten çıkaracağım ama hangisini nasıl seçeceğim diye dükkan sahibi ağlıyor. Kestel’de beraber gördük çiftçi ağlıyor. Türkiye’nin ekonomisi yanıyor. Fukaralığı görüyorsunuz” dedi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “birkaç şehit var” açıklamasıyla ilgili sorulmasının üzerine Akşener, “İlk demiyor ki daha evvelde kelle demişti. Dil sürçmeleri esasında şuur altının ortaya çıkışıdır psikologlar öyle diyor. Birkaç tane denilen her biri bir annenin çocuğu, bir genç kadının kocası, bir küçük çocuğun babası onun hoş karşılanabilir bir yanı yok. Türkiye Cumhuriyeti’nin Cumhurbaşkanı olmayı başarabilse çok iyi olacaktı” dedi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.