Öne Çıkanlar Covid19 Kuşadası Belediyesi gündem MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli bugünün gündem başlıkları Zeytin Dalı Harekatı bugünün gündem özeti dünya sağlık örgütü Afrin Halka arz ataşehir belediyesi duman

Akşener Güç Tazeledi: Nerede Kalmıştık?

-İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, “Birileri kendi hayal dünyalarında bizi imtihan ediyormuş. O birilerinin kimler olduğunu gayet iyi biliyorsunuz. Kimin imtihan edildiğini ve saray muhafızlığına hem de kadrolu yazıldığını biliyoruz. Bugün kasıla kasıla oturdukları saray yancılığı koltuğunda dün Apo’nun Feto’nun oturduğunu da biliyoruz” dedi.

-İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, “Galiba milletin adamının içine bir Führer kaçtı. Millete sürekli dört parmağını sallayan Tayyip Bey, artık beşinci parmağını da açmıştır. Dili tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet derken, ruhu tek adam, tek adam tek adam demektedir. 5 bin yıllık devletin hazinesini, maliyesini Feto okulundan başka okul görmemiş Damat Berat’a teslim ettin.” Dedi.

-İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, “Tek adam modelini partimizde de uygulamıyoruz, uygulamayacağız. Partimizde Allah’a şükür insan çok. Yılgınlığa mahal yok. İYİ Parti, AK Parti ve CHP’nin bir kumpas ağzı gibi kullandığı yanlarına da her işe yarayan İsviçre çakısı rolündeki MHP’nin iliştirildiği siyasi tabloyu değiştirmiştir” dedi.

İYİ Partililere, “Şimdi sizlere soruyorum, eteğinde taş kalmış olan var mı? Şunu da söyleseydim diye içinde ukde kalmış olan var mı? Tekrar soruyorum var mı?” diye seslenen İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, “yok” cevabını aldıktan sonra, “Öyleyse nerede kalmıştık?” dedi.

İYİ Parti lideri Akşener, partisinin ikinci olağanüstü kongresinde partililere hitap etti. Çözüm süreci döneminde hayatını kaybeden gençleri unutmayacaklarını söyleyen Akşener, “Vaktiyle iktidarla kol kola pozlar veren cemaat görünümlü terör örgütünün elemanları soru çalarken adamını bulur atanırken, boğazından kısıp okuttuğu çocuklarının geleceği çalınan annelerin babaların uykusuz gecelerini unutmayacağız. Talebini dile getirdi diye görevinden atılan ekmeğiyle oynanan kardeşlerimizi unutmayacağız sırf bize oy veriyor diye standı basılan şiddete maruz kalan gönüllülerimizi, kardeşlerimizi vallahi, billahi tallahi unutmayacağız” diye konuştu.

“Bu Parti Kimseyle Baki Değildir”

İYİ Parti’nin iyilik, doğruluk ve adalet için kurulduğunu belirten Akşener, “Bu parti bir iyiler hareketidir ve kimseyle baki değildir. Beşer fani, fikirler bakidir. Bu yüzden herkesin adaletinden emin olduğu güne kadar bu birliktelik sürecektir. Dünden bugüne el ovuşturup pusuya yatanlar bilsinler ki kötüyle mücadele devam ettikçe iyilik hareketi de var olacaktır. Siz iyi insanlara kardeşlerime hatırımdır, baki bir iş yapmak istiyorsanız faniye bel bağlamayın. Adalete, iyiliğe, doğruluğa sıkı sıkıya sarılın o vakit mutluluğa ülkemize hedeflerimize varacağız” şeklinde konuştu.

“Sorumluluğu Üstlenerek Çekildik”

Yola çıkarken kimseye zafer garantisi vermediklerini vurgulayan İYİ Parti lideri Akşener, şöyle konuştu:

“Meclis’e girmiş olan bütün partiler oy kaybettikleri halde kendilerini başarılı ilan ettiler biz ise uzun yıllar siyaset sahnesinde olan partiler kadar oy almamıza rağmen iddiamızla sınanmayı esas aldık, sorumluluğu üstlenerek çekildik. Meşhur sözdür bilirsiniz bütün renkler aynı hızla kirleniyordu birinciliği beyaza verdiler. ‘Kendi partimde ihtilaf konusu olmaktansa noktayı koyarım’ dedim. Fitneye sebep olmaktansa örter kapımı otururum dedim. ‘Çekildim izzet-i ikbal ile bab-ı siyasetten’ dedim. Türkiye’ye yakıştırdığımız demokrasi anlayışımız da şahsi prensiplerim de bunu gerektiriyordu. Allah şahittir ki meselenin altı da üstü de budur.

“Görev Töre Gereğidir Töre Konuştu Han Sustu”

O andan itibaren ise içinde yer almadığım ve asla müdahil olmadığım bir süreç yaşandı. İYİ Parti camiası kararımın hilafına ortaya irade koydu ve ısrarcı oldu veda niyetine, ‘Ben sizi çok sevdim be’ demiştim. Bu sözümü alıp elimi, ayağımı bağlayan bir hamleye çevirdiniz, ‘Biz de seni çok sevdik be’ dediniz. Kararınıza teslim oldum, görev töre gereğidir, töre konuştu han sustu. İradenize boyun eğdim, gel dediniz geldim. Bilinsin isterim ki aklımızı karartacak hırslarımız yok bizim, kariyer planlamasıyla siyaset yapmıyoruz kazanmak için gerekirse papaz cüppesi giyerim diyenlerden de değiliz. Dik dururuz düz yürürüz hak söyleriz. Zira biliriz ki bir doğrunun imanı bin eğriyi düzeltir.”

“Nerede Kalmıştık?”

İYİ Parti’nin yaşadığı ikinci olağanüstü kurultayın bir demokrasi dersi olduğunun altını çizen Akşener, partililerine, “Şimdi sizlere soruyorum, eteğinde taş kalmış olan var mı? Şunu da söyleseydim diye içinde ukde kalmış olan var mı? Tekrar soruyorum var mı?” diye seslendi. İYİ Partililerden “yok” cevabını alan Akşener, “Öyleyse nerede kalmıştık? Şimdi yeniden ‘bismillah’ diyor muyuz? Öyleyse daha yeni başlıyor muyuz? Hadi bakalım, haydi bismillah” dedi.

“Biliniz Ki Varlığımız Çok Anlamlıdır”

Partililere seslenmeye devam eden İYİ Parti lideri Akşener, çıktıkları yolda menfaat teklifleri, tehditler ve bir yığın engelle karşılaşacaklarını belirterek, “Bu çetin fakat kutlu yolu yufka yüreklilerle, korkaklarla, hesapçılarla yürüyemeyiz. Cesur olanlar, kuvvetli olanlar gerçekten inananlar katılsınlar kafilemize. Biliniz ki varlığımız çok anlamlıdır ve bunu daha da anlamlı kılacak olan gerçeği görüyor olmamızdır. 5 bin yıllık Türk devlet geleneğinin arsız bir doymaz bir iktidar aparatına dönüştürülmesi varlığımızı anlamlı kılmak için yeterli değil mi?” dedi.

“Partimizde Allah’a Şükür İnsan Çok”

“Bir adamın ve yakınlarının keyfi olsun diye bahtımız onlara emanet edilemez” diyen Akşener Türkiye’nin herkese ait olduğuna dikkat çekerek, şunları kaydetti:

“Bu memleket kimsenin babasının yahut kayınbabasının malı, tepe tepe kullanacağı malı değildir. Emir komuta ile sevk ve idare edilen bir yapının Türk siyasetini dönüştürmesinin mümkün olmadığının bilincindeyiz. Türkiye’de uygulanmasına ve yerleştirilmesine karşı çıktığımız tek adam modelini partimizde de uygulamıyoruz, uygulamayacağız. Partimizde Allah’a şükür insan çok. Yılgınlığa mahal yok. İYİ Parti, AK Parti ve CHP’nin bir kumpas ağzı gibi kullandığı yanlarına da her işe yarayan İsviçre çakısı rolündeki MHP’nin iliştirildiği siyasi tabloyu değiştirmiştir. Türkiye, memleketi beslemek yerine türlü oyunlarla birbirlerini besleyen siyaset erbabı yüzünden bu günlere geldi. İYİ Parti siyaseti iki kamp arasında sıkıştırmış toplum mühendisliğine nokta koymak için yola çıktı. Karşıtmış gibi yapan ama birbirinden beslenen iki yolun dışında doğru ve temiz haklı bir üçüncü yol olarak sahne aldı. Kazanmanı baştan belli olan kamplar çatışması şeklindeki seçim düzeni artık işlemeyecektir. Birini döverek birini severek büyüttükleri iki tarafa da milleti dert etmek yerine varlık ve koltuklarını koruma için kimlik tokuşturma konforunu yaşatan bu kamplaşmaya bir son vereceğiz.

“Yüzde 10 Oy İyi Parti’nin Sıçrama Tahtasıdır”

İYİ Parti siyasi hayatın yaşam odasıdır. İYİ Parti gelince kendini vazgeçilmez, yenilmez sayan iktidar, stepneye muhtaç hale gelmiştir. İYİ Parti gelince iktidarla dalaşmaktan başka politikası olmayanlar sadece bu kısır kavgadan besleyenler kendini vazgeçilmez, iktidara karşı tek ve kale zannedenler silkelenmek zorunda kalmıştır. İYİ Parti ile siyaset yeniden başlamıştır. Her türlü engelleme çabasına imha gayretine rağmen İYİ Parti dimdik duracağı bir alan kazanmıştır. Sorumluluğumuzu artıran yüzde 10 oy İYİ Parti’nin sıçrama tahtasıdır. Biz kınayanların kınamasına aldırmadan siyaset yapacağız. Neye inanıyorsak onu söyleyeceğiz doğru bildiğimiz ne varsa sonuna kadar savunacağız. İçten dıştan hiza almayacak yalnızca büyük Türk milleti ile hizalanacağız. İYİ Parti bir aktarma istasyonu, emanat kabulcüsü hiç değildir. Bir hışımla evden kaçıp sonra da köşe başından kapıyı gözleyen pişmanlar değiliz.

“Saray Yancılığı Koltuğunda Dün Apo’nun FETÖ’nun Oturduğunu Da Biliyoruz”

Birileri kendi hayal dünyalarında bizi imtihan ediyormuş. O birilerinin kimler olduğunu gayet iyi biliyorsunuz. Kimin imtihan edildiğini ve saray muhafızlığına hem de kadrolu yazıldığını biliyoruz. Bugün kasıla kasıla oturdukları saray yancılığı koltuğunda dün Apo’nun Feto’nun oturduğunu da biliyoruz. Bunlar öyle insanlar ki uzatılan eli dahi bir gün sonra fitneye dönüştürmeye kalkacak kadar izansızlar. İlkeye sadakatin olmadığı yerde kişiye itaat olmaz düsturuyla duruşumuzu kimselere meze ettirmeyiz. İYİ Parti’nin varlık gerekçesi birilerinin yaptıkları ya da yapmadıkları değildir.”

“Milletin Adamının İçine Führer Kaçtı”

İYİ Partililere, milletin vereceği göreve hazır olmaları mesajını veren Akşener, şu değerlendirmelerde bulundu:

“Daha bir ay dolmadan Türkiye’ye dayattıkları tek adam rejiminin acı meyveleri düşmeye başladı. Ekonomi tepe taklak oldu, hukuk yerle bir, dış politika fiyasko, devlet darmadağın, Anayasanın askıya alındığı bir süreçten geçiyoruz. Anlaşılıyor ki Tayyip Bey’in gönlündeki sistem komünist idarelerin politbüro sistemidir. OHAL olağan hal oldu, valiler AK Parti ile başkanı olarak görevlendirildi. Galiba milletin adamının içine bir Führer kaçtı. Millete sürekli dört parmağını sallayan Tayyip Bey, artık beşinci parmağını da açmıştır. Dili tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet derken, ruhu tek adam, tek adam tek adam demektedir.

“5 Bin Yıllık Devletin Hazinesini Damat Berat’a Teslim Ettin”

Buradan sesleniyorum, Sayın Erdoğan sonra söyleyeceğimi başta söyleyeyim, adaletsizsin, basiretsizsin, kifayetsizsin, hem aldanıyorsun, hem aldatıyorsun. Kullanışlı müttefikinle ülkeyi içine sürüklediğin hale bir bak. Tek adamlığı verirseniz Türkiye uçacak dedin, millet verdi. Döviz faiz enflasyon uçtu. Borç işsizlik cari açık uçtu. 24 Haziran’da seçilirsem her şeyi düzelteceğim dedin, seçildin daha beter hal getirdin. 5 bin yıllık devletin hazinesini, maliyesini, Feto okulundan başka okul görmemiş Damat Berat’a teslim ettin. Sizin lale devriniz başladı ama milletin ekmeği küçüldü, öğünü eksildi. O kadar hukuksuz güvensiz bir ortam oluşturun ki ekonominin canlanması imkansız. Kendi kendine kurduğun ekonomi teorileri memleketi batırmak üzere. Ben ekonomistim diyorsun, sen ekonomist değilsin muhterem, sen ekonomik bir boy muhterissin.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.