Akşener: "Helal Oylarınızla Başbakan Olmak İstiyorum"

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Bolu kent meydanında vatandaşlara hitap etti. Akşener, "Bana pek çok söylendi, Allah'ıma şükür hırsız diyemediler. Sayın Kılıçdaroğlu'na da pek çok söylendi ama O'na da hırsız diyemediler. Dolayısıyla bütün iftiralara, linçlere, hakaretlere rağmen ayakta kaldık. Niye ayakta kaldık? Harama el uzatmadığımız için, size inandığımız için. Harama inanan, helale inanan biri olarak helal oylarınızla seçilmek istiyorum. Sizlerin helal oylarıyla Başbakan olmak istiyorum. Ve aynı dürüstlüğe sahip, hiç bir harama el uzatmamış Sayın Kılıçdaroğlu'na da oy istiyorum." dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 28. Dönem Milletvekilliği ve Cumhurbaşkanlığı Seçimlerine yönelik Samsun ziyaretinin ardından Bolu’da önemli açıklamalarda bulundu.

Bolu’da kent merkezini ziyaret eden Akşener, kendisini karşılayan kalabalıkta vatandaşlara seslendi.

Konuşması esnasında kendisine eşlik eden Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’a ev sahipliği için teşekkür eden Akşener, Bolu’da olmaktan dolayı memnuniyetini dile getirerek sözlerine başladı.

‘’15 MAYIS SABAHI GÜNEŞİN ISITTIĞI BİR TÜRKİYE’YE GÖZÜMÜZÜ AÇACAĞIZ’’

28. Dönem Milletvekilliği ve Cumhurbaşkanlığı Seçimlerinin önemini vurgulayan Akşener, 14 Mayıs’ta yapılacak olan seçimlerin Parlamenter Sistem’e geçmek için son seçim olduğunun altını çizerek; ‘’

Ya bu ucube sistemin devamına ‘evet’ denilecek ya da bu ucube sistemin attaya gitmesine ‘evet’ denilecek. 15 Mayıs sabahı ya tek adam sistemine uyanacağız ve KPSS’ye girip 82 puan alıp sonra da Ak Parti’nin bünyesinde ayısı, dayısı olmadığı için 52 puanlık Ak Partili birisinin çocuğuna 82 puanla kaybeden çocuklarımızın umutlarını yok edeceğiz ya da 15 Mayıs sabahı uyandığımızda ucube sistem gitmiş olacak. Hukukun üstünlüğü yeniden tesis edilmek üzere yola çıkılmış olacak ve yargının bağımsızlığı, ekonominin yandaşların elinden çıkıp gerçekten istihdamın öne konduğu, işsizliğin giderildiği; yolsuzluğun, hırsızlığın, çarpmanın, çırpmanın yok edildiği; çarpandan, çırpandan, hırsızlık yapandan yargı eliyle hesap sorulduğu ve güneşin Türkiye’yi ısıttığı bir Türkiye’ye gözümüzü açacağız inşallah.’’ diye konuştu.

‘’BU 200 LİRAYLA BİR KİLO KIYMA ALABİLİYOR MUSUNUZ?’’

Ak Parti iktidarının 2023 Seçim Beyannamesi’ne eleştiride bulunan Akşener, beyannamede geçen vaatlerin bundan 21 yıl önce de söylendiğinin altını çizerek elindeki 200 Türk lirasını vatandaşlara göstererek; ‘’Bu 200 lira, Türkiye’nin en büyük parası 200 lira. Bir kilo kıyma alabiliyor musunuz? Kıyma ne kadar oldu? Ya kasaplarda 320, marketlerde 270’le 300 arası. Çocuklarımız aç uyuyor, aç. Çocuklarımızda bodurluk başladı.’’ dedi.

‘’YARDIM DEĞİL, HAK DAĞITIYORLAR’’

Millet İttifakı Belediye Başkanlarının çalışmalarıyla ülkedeki yoksulluğun hafifletilmeye çalışıldığını belirten Akşener; ‘’Allah razı olsun Millet İttifakı’nın Belediye Başkanlarından. Sosyal belediyecilik nasılmış gösterdiler. Hem Bolu’da hem İstanbul’da hem Ankara’da hem diğer yerlerde sosyal belediyecilik nasıl yapılırmış gösterdiler. Kimselerin gözüne sokmadan yardım yapıyorlar. Kimselere duyurmadan, ‘Sağ elin verdiğini sol el görmesin.’ diyerek yardım yapıyorlar. Yardım değil, hak dağıtıyorlar. Sosyal adaleti, sosyal belediyeciliği hayata geçiriyorlar.’’ dedi.

‘’ÇOLUĞUNU, ÇOCUĞUNU BİR NOKTAYA GETİREBİLMEK İÇİN ORGANINI SATANLAR VAR BU ÜLKEDE’’

Konuşması esnasında bir vatandaşın yoksulluktan kaynaklı insanların kanlarını parayla satmasını söylemesi üzerine Akşener; ‘’Çok üzüldüm. Yani para karşılığı biliyorum çoluğunu, çocuğunu bir noktaya getirebilmek için organını satanlar var bu ülkede. 15 Mayıs sabahı bunların hepsini ortadan kaldıracağız. 15 Mayıs sabahı düşmanlıkla elleri kolları bağlanan belediyelerimizin daha iyi iş yapmasını sağlayacağız. 15 Mayıs sabahı işsiz gençlerimizin iş bulmasını sağlayacağız. Emeklilerimizin maaşını en düşük maaşını inşallah asgari ücret kadar yapacağız. Asgari ücreti açlık sınırından yukarı çıkaracağız.’’ dedi.

‘’KARANLIKTA YÜRÜMEKTEN KORKAN, DAYAK YEDİĞİNDE SUÇLU ÇIKAN, TECAVÜZ EDİLDİĞİNDE O KADININ SUÇLU ÇIKTIĞI BİR TÜRKİYE’Yİ EBEDİYEN GÖNDERECEĞİZ.’’

21 yıllık Ak Parti iktidarında kadınların geldiği durumu dile getiren Akşener, 14 Mayıs seçimlerinin ardından kadınların yeniden huzurla yaşayacağını ifade ederek; ‘’Karanlıkta yürümekten korkan, dayak yediğinde suçlu çıkan, tecavüz edildiğinde o kadının suçlu çıktığı bir Türkiye’yi ebediyen göndereceğiz ve bunun yerine; kadınların başı dik, mutlu, gururlu ve kendilerine güvenerek hem çalıştıkları hem ailelerini geçindirdikleri hem ailelerin içinde mutlu, mesut yaşadıkları bir Türkiye’yi yeniden inşa edeceğiz.’’ dedi.

‘’CUMHURİYET KURUCULARINA 2 AYYAŞ DİYENLER, DÜŞTÜĞÜNÜZ DURUMU GÖRÜYOR MUSUNUZ?’’

Cumhuriyete ve kurucu değerlerine düşman tavrın, bugün Türkiye’nin geldiği noktanın sebebi olduğunu ifade eden Akşener; ‘’Gelinen noktada bayrağın renginden rahatsız olanlar var. Federasyon isteyenler, kadın haklarını zaten kabul etmedikleri gibi bırakın İstanbul Sözleşmesi’ni 6284 sayılı yasanın dahi ortadan kalkmasını isteyen; ‘Kadının karnından sıpayı, sırtından sopayı eksik etmesinler’ diyen bir zihniyetle yol yürüyenler bize akıl öğretiyor akıl. Cumhuriyet kurucularına 2 ayyaş diyenler, düştüğünüz durumu görüyor musunuz?’’ diye konuştu.

‘’BİZLERE MÜSLÜMANLIK DERSİ VERENLERİN ÖNCELİKLE KUL HAKKINA EL UZATANLARDAN OLMASI DA APAYRI BİR ÇELİŞKİDİR.’’

Konuşmasında ülkenin kalkınabilmesi için hukukun üstünlüğüne, adalete, demokrasiye ve liyakatin olması gerektiğine vurgu yapan Akşener; ‘’Liyakatsizlerin sırf korunma sebebiyle 5 maaş, 10 maaş, 11 maaş aldığı bir Türkiye’de haram yenmiş demektir. Kul hakkına el uzatılmış demektir ve elbette bizlere Müslümanlık dersi verenlerin öncelikle kul hakkına el uzatanlardan olması da apayrı bir çelişkidir. Allah’ın izniyle, sizlerin teveccühüyle 15 Mayıs sabahı Türkiye yepyeni bir güne uyanacak ve Türkiye’ye bahar gelecek. Birlikte kazanacağız ve tarih yazacağız.’’ diye konuştu.

’200 LİRAYLA BİR KİLO KIYMA ALAMAYANLAR, BU 200 LİRAYLA MUTFAĞININ BİR HAFTALIK GİDERİNİ KARŞILAYACAK’’

Elindeki 200 lirayı tekrar vatandaşlara gösteren Akşener; ‘’Şu 200 lirayla bir kilo kıyma alamayanlar, bu 200 lirayla mutfağının bir haftalık giderini, bir haftalık ihtiyacını karşılayacak. Size söz olsun ki israfın, hırsızlığın, yolsuzluğun önüne geçtiğimiz takdirde işte Bolu belediyesi meydanda. Ankara Belediyesi meydanda. İstanbul belediyesi meydanda. Hırsızlık yapmadığınız zaman, yolsuzluk yapmadığınız zaman, adam kayırmadığınız zaman Türkiye’nin imkânları çok, Türkiye’nin potansiyeli çok. Elbette bu ülke kalkınacak.’’ dedi.

‘’SEÇİLİR SEÇİLMEZ 100 BİN ÖĞRETMEN ATAYACAĞIZ’’

İktidara geldiklerinde 100 bin öğretmen ataması yapacaklarını söyleyen Akşener, Türkiye’yi terk edip bir başka ülkeye gitmek isteyen gençlere seslenerek; ‘’Haklısınız, çünkü nefes alamıyorsunuz. İkide bir itilip kakılıyorsunuz. İş bulma imkânlarınızın olmadığına inanıyorsunuz ve insanların kayrıldığını biliyorsunuz. Onun için mühendis olup burada iş bulamayacağını bilen evlatlarımız bir başka ülkeye, Avrupa ülkesine gidip garson olmayı, bir pompacı olmayı tercih ediyor. Dolayısıyla bu meslekler kötü anlamında değil, keşke ülkende kalıp garson olsan, keşke ülkende kalıp pompacı olsan. Ama orada bile iş bulmak için ayı lazım, dayı lazım. Özel sektörde dahi eğer yandaşın içinde değilsen, bir yerlere üye değilsen iş bulma imkânın yok. İşte bütün bunların ortadan kaldırıldığı ve parlamenter sisteme, parlamenter demokrasiye geçtiğimiz bir gün olacak.’’ diye konuştu.

‘’BEN SİZİN HELAL OYLARINIZLA BAŞBAKAN OLMAK İSTİYORUM’’

3 yıldır esnaf gezilerinde hiçbir dükkânın içinde siyasi propaganda yapmadığını ifade eden Akşener, sadece vatandaşı dinlediğini, dinlediklerini kamuoyuyla paylaştığını ve iktidara duyurduğunu, vatandaşın dertleri üzerinden çözümler ürettiklerini ifade ederek; Şimdi bugün sizden oylarınızı istiyorum. İYİ Parti’ye oylarınızı istiyorum ve 13. Cumhurbaşkanımız olacak sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na oylarınızı istiyorum. ‘Başbakan Meral’ diyorsunuz ya ben sizin helal oylarınızla başbakan olmak istiyorum. Pazarlıklarla, puzarlıklarla olmak istemiyorum. Siz eğer beni başbakanlığa layık görüyorsanız oy vereceksiniz. İYİ Parti’ye oy vereceksiniz ve bu ucube sistemin değişmesini istiyorsanız, Türkiye’nin yeniden nefes almasını istiyorsanız da 13. Cumhurbaşkanımız sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na oy vereceksiniz.’’ diye konuştu.

‘’HİÇBİR HARAMA EL UZATMAMIŞ; DÜRÜST, NAMUSLU, SAKİN, SİNİRLENMEYEN, İKİDE BİR ATARLANMAYAN, GİDERLENMEYEN SAYIN KILIÇDAROĞLU’NA OY İSTİYORUM.’’

Kendisine ve Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik birçok hakaretin söylendiğini ve iftiraların atıldığını dile getiren Akşener;

‘’Bana pek çok şey söylendi. Allah’ıma şükür hırsız diyemediler. Sayın Kılıçdaroğlu’na da pek çok şey söylendi. Ama ona da hırsız diyemediler. Bütün iftiralara rağmen, bütün linçlere rağmen, bütün hakaretlere rağmen biz ayakta kaldık. Niye ayakta kaldık? Harama el uzatmadığımız için, size inandığımız için. Onun için harama inanan, helale inanan, kul hakkına inanan bir insan ve insanlar olarak sizlerin helal oylarınızla seçilmek istiyorum. Sizlerin helal oylarınızla başbakan olmak istiyorum ve aynı dürüstlüğe sahip hiçbir harama el uzatmamış; dürüst, namuslu, sakin, sinirlenmeyen, ikide bir atarlanmayan, giderlenmeyen sayın Kılıçdaroğlu’na da oy istiyorum.’’ diyerek konuşmasını tamamladı.

Anahtar Kelimeler:
BaşbakanAkşenerBoluKıyma
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.