Öne Çıkanlar Covid19 Kuşadası Belediyesi gündem MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli bugünün gündem başlıkları Zeytin Dalı Harekatı bugünün gündem özeti dünya sağlık örgütü Afrin Halka arz ataşehir belediyesi duman

Akşener: İnşallah Her Şey Türkiye İçin Hayırlara Vesile Olur

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, kurultayda birçok tartışmayı sonuca ulaştıracaklarını belirterek, “Kurultayımıza hazırlık çalışmalarımızı hızla bitirip 12 Ağustos’tan sonra da yerel seçim için hazırlanıp adaylarımızı hızlı bir şekilde ortaya çıkarıp çalışmalarını sağlamak üzere toplantı yapacağız. Arkadaşlarıma teşekkür ediyorum ve inşallah her şey Türkiye için hayırlara vesile olur” dedi.

İYİ Parti lideri Akşener aldığı olağanüstü kurultay kararının ardından ilk kez İYİ Başkanlık Divanı’nı topladı. Toplantının öncesinde basın açıklaması yapan Akşener, İYİ Parti’nin yüksek hedeflerle yola çıktığını, anketlerde yüzde 10-20 bandında göründüğünü anımsatarak, “Altı aylık bir sürede seçime girmiş, seçim boyunca yok farz edilmiş, stantlarına saldırılmış her türlü iftira, hakarete uğranılmış, korkutulmak denenmiş, seçime girmemesi için, partinin kurulmaması için çok şey yapılmış bir siyasi partinin altı aylık sürede 5 milyonunu üzerinde oy almış olması Türkiye’deki siyasi partiler açısına bakıldığında yarın okullarda okutulacak bir vaka analizidir. Ama diğer yönüyle hedeflerimizin somut ve yüksek olmuş olması ve o hedeflere ulaşamamış olmamız oradan bakıldığı zaman da gerçekten kendi adıma söylüyorum büyük bir hayal kırıklığının sonucu olmuştur” şeklinde konuştu.

“Sorumluluk Genel Başkan Olarak Şahsıma Aittir”

Seçim sonrasında partililerle konuştuğunu, Afyonkarahisar’da değerlendirmeler yaptığını, bütün katılımcıları dinlediğini belirten İYİ Parti lideri Akşener, “Sonuç itibariyle Türkiye’de demokrasinin rafa kalktığına inandığımız için demokrasiyi en azından biz işletir halde tutmamız için, en azından buna örnek olabilmemiz için hayal kırıklığı açısından bakıldığında bir başarısızlık tanımı söz konusu ise elbette o sorumluluk Genel Başkan olarak şahsıma aittir. O nedenle 12 Ağustos’ta olağanüstü kurultay kararını tüzüğümüzün şahsıma verdiği yetkiyle aldım” diye konuştu.

“Tartışıp Sonuca Ulaşacağız”

Bütün siyasi partilerin en üst organının kurultayları ve delegeleri olduğuna dikkat çeken Akşener, bütün durumun kurultayda konuşulup tartışılacağının altını çizerek, “Nerede eksik yaptık nerede fazla yaptık nerede şartları zorlamalıydık, nerede zorlayamadık, hangilerini bozamadık, hangi problemleri çözemedik ya da çözülmez miydi? Bunları tartışıp sonuca ulaşacağız. Ondan sonra İYİ Parti yerel seçimlerde ciddi bir sonuç alabilmek için her türlü çabayı milletimizin desteğiyle gösterecek. Bugün Başkanlık Divanımızı toplamak üzere partideyim ve kurultayımıza hazırlık çalışmalarımızı hızla bitirip 12 Ağustos’tan sonra da yerel seçim için hazırlanıp adaylarımızı hızlı bir şekilde ortaya çıkarıp çalışmalarını sağlamak üzere toplantı yapacağız. Arkadaşlarıma teşekkür ediyorum ve inşallah her şey Türkiye için hayırlara vesile olur” açıklamasında bulundu.

İYİ Parti lideri Akşener, kurultayda Genel Başkan adayı olup olmayacağı yönündeki sorulara yanıt vermedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.