Öne Çıkanlar Covid19 Kuşadası Belediyesi Zeytin Dalı Harekatı dünya sağlık örgütü Afrin ataşehir belediyesi duman obezite covid19 salgını Dr. Fevzi Özgönül Anadolu Sağlık Merkezi diyabet

Akşener: Yola Devam

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, “Genel İdare Kurulumuz, ülkemiz siyasetinin merkezine yerleşmiş olan İYİ Parti’nin benim genel başkanlığımda yola devamının arkasında olduklarını güçlü bir şekilde belirtmişlerdir” dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, partisinin Genel İdare Kurulu (GİK) toplantısının ardından basın toplantısı düzenledi. 24 Haziran seçimlerinden sonra ilk kez kameraların karşısına geçen Akşener, “Genel İdare Kurulumuz, ülkemiz siyasetinin merkezine yerleşmiş olan İYİ Parti’nin benim genel başkanlığımda yola devamının arkasında olduklarını güçlü bir şekilde belirtmişlerdir” dedi.

-“İyi Parti 24 Haziran Seçim Sürecini Anlamlandıran Bir Partidir”-

Seçim sürecinde engeller, tehditler ve iftiralarla karşılaştıklarını belirten Akşener, “Bir adım bile çekilmedik. Daha yedinci ayımızdayken siyasetin ikili yapısı arasına sıkışmış ve bunun sonucu olarak da milleti umutsuz bırakılmış Türkiye’nin siyasal iklimini değiştirdik. Çok adaylı Cumhurbaşkanlığı seçiminin önünü açarak demokrasimize nefes aldırdık. İYİ Parti 24 Haziran seçim sürecini anlamlandıran bir partidir. Türkiye’yi yükseltme yolunda bu anlamlandırmayı parlamento çalışmalarımıza taşıyacağımız, milletimiz adına daha azimle çalışacağımız kesindir” diye konuştu.

-“İyi Parti Merkez Parti Eksikliğini Girdiği İlk Seçimde Gidermiştir”-

Bugün eskiye nazaran daha güçlü olduklarının ve TBMM’de milletvekillerinin bulunduğunun altını çizen İYİ Parti lideri Akşener, “Grubumuzla daha görünür daha etkili bir mücadele vermekte kararlıyız. Şunu kimse unutmasın ki İYİ Parti Türk siyasetinin uzun zamandır hissettiği merkez parti eksikliğini hem de girdiği ilk seçimde gidermiştir. Milletimiz bundan böyle ikili yapıya mahkum kalmak zorunda olmadıklarını görecekler. Doğru adresin kendilerini o tarafa ve bu tarafa çekiştirmeyen, herkesi kucaklayan, ayrıştırmayan, birleştiren bir İYİ Parti olduğunu görecektir. Bizlere düşen de İYİ Parti’nin çözümcü, kapsayıcı, Türkiye’yi geleceğe taşıyacak vizyona sahip güvenilir bir yapı olduğunu göstermektir” şeklinde konuştu.

-“Biz Daha Yeni Başlıyoruz”-

Vatandaşlara, parti teşkilatına ve gençlere çalışmalarından ötürü teşekkür eden Akşener, “Bugün artık İYİ Parti ve kadroları siyasetimizin orta noktasında yer almıştır ve giderek artan bir şekilde Türk siyasetinde inisiyatif sahibi olacaktır. Herkes şunu iyi bilsin ki iyi, güçlü bir Türkiye yolundaki itibarlı yürüyüşümüze biz daha yeni başlıyoruz. Tekrar seçim sonuçlarının ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi

-"Bir Köprünün Başını Tuttuk"-

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, “1988’de rahmetli Demirel üçüncü parti olarak Meclis’e girdiğinde ne olacak soruları sorulduğunda demişti ki, ‘Biz bir köprünün başını tuttuk. Bundan sonra geçenden 100, geçmeyenden 150 kuruş kimse alamayacak. Biz de bir köprünün başını tuttuk” dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ,24 Haziran gecesi tehdit edildiği iddialarına ilişkin, “Ne bir telefon aldım ne bir ziyaretçi oldu. Zaten öyle bir şeye bu ülkede tevessül edecek, aklından geçirecek bir kişi de yoktur. Geçmişim bugünümün teminatıdır” dedi.

Akşener, partisinin Genel İdare Kurulu (GİK) toplantısının ardından basın toplantısı düzenledi. Akşener, açıklamasının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. CHP’nin Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce’nin, “Diğer Cumhurbaşkanı adayları beklediğimden daha az oy aydılar” sözlerinin hatırlatılması üzerine İyi Parti lideri Akşener şöyle konuştu:

“100 yıllık bir CHP yüzde 22 oy aldı. 50 yıllık bir MHP yüzde 11 oy aldı. Adalet ve Kalkınma Partisi, bütün devlet güçleriyle, bütün imkanlarıyla ve kasalarında bu saydığım siyasi partilerin ciddi paralarla bir seçim kampanyası yaptılar, o da yüzde 41 oy aldı. Kürt siyasi hareketinin temsilcisi konumunda olan HDP yüzde 11 oy aldı ve sonuç itibariyle emeklilerin emekli parası, gönüllülerin harçlıklarıyla devletten bir kuruş almadan kurulmuş olan 8 aylık bir İYİ Parti de yüzde 10 oy aldı. Bu çerçevede baktığımız zaman ben Sayın İnce’nin bu sözlerine katılmıyorum.”

-“Yargının Ne Olduğunu Şimdi Hep Beraber Göreceğiz”-

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak’a yönelik, “AA’ya seçim akşamı ‘21.30 itibariyle bizi yüzde 52 olarak ilan edeceksin’ dedi mi, demedi mi?” ifadelerinin hatırlatılması üzerine de Akşener, “Anadolu Ajansı’na Sayın Albayrak’ın bir talimat verdiğine dair aldığımız duyumu ben sadece bir soru olarak sordum, o gece herhangi bir açıklamamız olmadı. Dolayısıyla o bir soruydu sorunun karşılığı olarak da bir milyon liralık bir tazminat davası açıldı hakkımda. Tersinden bakarsak işe, yargının ne olduğunu şimdi hep beraber göreceğiz” değerlendirmesinde bulundu.

-“O Gece Sayın İnce Sayın Erdoğan’ın Kazandığını İfade Etti”-

Seçim akşamı neden Yüksek Seçim Kurulu önüne gitmediğini açıklayan İYİ Parti lideri Akşener, “O gece Sayın İnce ve CHP temsilcileri Sayın Erdoğan’ın kazandığını ifade ettiler. Dolayısıyla herhangi bir gerilime sebep verecek bir hadisenin olmadığını, ana muhalefet partisinin adayı ve temsilcileri söylediler, dolayısıyla onu da ben yapmadım. Arkadaşlarımızla beraber burada seçim sonuçlarını izledik” diye konuştu.

-“Öyle Bir Şeye Bu Ülkede Tevessül Edece Bir Kişi Yoktur”-

Akşener, seçim akşamı tehdit edilip edilmediğine yönelik soruya da, “Benim bütün siyasi hayatım, bu tür tehdit yapılamayacak bir siyasi karakter olarak, buna cesaret edilemeyecek bir karakter olarak şekillenmiştir. Dolayısıyla ben o gece partimde bir buçuğa kadar arkadaşlarımla beraber seçim sonuçlarını takip ettim. Başkanlık divanının üyeleri buradaydı, bir kısım arkadaşımız seçildikleri şehirlerdeydi. Dolayısıyla ne bir telefon aldım ne bir ziyaretçi oldu. Zaten öyle bir şeye bu ülkede tevessül edecek, aklından geçirecek bir kişi de yoktur. Geçmişim bugünümün teminatıdır” yanıtını verdi.

-“Biz Bir Siyasi Partiyiz, Evcilik Oynamıyoruz”-

Akşener, İYİ Parti’nin Millet İttifakı’ndan kopup MHP ile yakınlaşacağı iddialarına, “Sadece şunu söyleyeyim bütün siyasi partilerin içinde bugün dahi hala İYİ Parti konuşuluyorsa bu İYİ Parti’nin siyasi cenahta önemli bir alan kapladığını gösteren bir sonuçtur. İkincisi biz bir siyasi partiyiz, evcilik oynamıyoruz dolayısıyla bu sorunuzun içindeki bütün 'öyle mi olacak, böyle mi olacak', böyle bir şey yok” şeklinde cevap verdi.

-“Şahsi Olarak Hiçbir Önemli Kararı Kendim Almadım”-

Cumhurbaşkanı Adayı olması dolayısıyla milletvekili seçilememesi nedeniyle İYİ Parti’nin Meclis’teki grup başkanının nasıl belirleneceği yönündeki soru üzerine de Akşener, “Hepsi demokratik usullere göre yapılacak. Başından beri her aldığımız karar mutlaka yetkili kurullarımız tartışmasıyla alındı. Şahsi olarak hiçbir önemli kararı kendim almadım, arkadaşlarıma da dayatmadım, arkadaşlarım bunu biliyor. Birlikte her şeye karar vereceğiz. Grup toplantısını tabii yapacağım” diye konuştu.

-Demirel Anekdotu-

İYİ Parti lideri Akşener, “1988’de rahmetli Demirel üçüncü parti olarak Meclis’e girdiğinde ne olacak soruları sorulduğunda rahmetli demişti ki, ‘Biz bir köprünün başını tuttuk. Bundan sonra geçenden 100, geçmeyenden 150 kuruş kimse alamayacak. Biz de bir köprünün başını tuttuk” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.