Öne Çıkanlar rusya abd terörist bugünün gündem başlıkları mardin Kuşadası Belediyesi İçişleri Bakanı Süleyman Soylu iha ukrayna Hizmet İthalatı ünlü Javier Mascherano

Akşener’den Erdoğan'a: “Sirk Yönetmiyorsunuz, Devlet Yönetiyorsunuz, Devlet!”

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, TBMM'de partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. İstiklal Caddesi'ndeki bombalı saldırıyı düzenleyen teröristin, Afrin üzerinden ülkemize kaçak girdiğine işaret eden. Akşener, "İktidar, sınırlarımızın kevgire dönmesine karşı önlem almak yerine, o sınırlardan ülkemizin kalbine kadar sızarak estirilen terörden sızlanmayı tercih ediyor. Buradan, Sayın Erdoğan ve arkadaşlarına seslenmek istiyorum; Herkes aklını başına alsın! Sirk yönetmiyorsunuz, devlet yönetiyorsunuz, devlet!" dedi. 

Konuşmasına Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin 39’uncu kuruluş yıldönümünü kutİayarak başlayan Yİ Parti lideri Akşener; Atatürk’ümüzün, “bağımsızlık benim karakterimdir” diyerek, tarihe çağrı yaptığı, Türk Milleti, Ankara’dan Lefkoşa’ya uzanan, bir varoluş köprüsüdür. Her türlü zorluğa ve dayatmaya karşı verilen, bu büyük mücadele de, aslında Türk Milleti’nin, hürriyete ve bağımsızlığa olan, yüksek arzusunun ve karakterinin, eşsiz bir örneğidir. İYİ Parti olarak, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin tanınması, ve erkin bir devlet olarak, geleceğe taşınması yönündeki kararlılığımızı, bu kutlu çatı altında, bir kez daha vurgulamak istiyorum." dedi. 

Akşener, İstiklal Caddesinde gerçekleşen hain terör eylemininin yine canlar yaktığını belirterek; "Yine canımız yandı.Yine kalbimiz acıdı. PKK/PYD/YPG terörünün bombasının ateşinde, tertemiz hikâyelerimiz, maalesef yarım kaldı. Adana’dan yola çıkıp, kardeşinin nişanı için, İstanbul’a giden; sırf, İstiklal Caddesi’nde alışveriş yaptıkları için, hayatlarını kaybeden; Minik Ecrinimiz ve babası Yusuf Meydan’dan geriye, birbirlerine, mutlulukla baktıkları, o güzel fotoğrafları kaldı. Ve acılı bir annenin; ‘Üzerimde kocamın ve kızımın kanı var.’ feryadı, yüreklerimizde yankılandı.Ablalarının dükkânlarından çıkıp; sırf, İstiklal Caddesi’nde yürümek istedikleri için, hayatlarını kaybeden; Adem Topkara ve Mukaddes Elif Topkara çiftinin ardında, daha 3 yaşındaki Eliz kızımız ve 9 aylık Yağız yavrumuz, hem öksüz, hem de yetim kaldı. Hafta sonu tatillerinde gezmeye çıkan; sırf, o gün, o saatte, İstiklal Caddesi’nde oldukları için, hayatlarını kaybeden; daha 15 yaşındaki, Yağmur Uçar kızımızla, annesi Arzu Özsoy öğretmenimizin, yarım kalan hayalleri, içimizi yaktı. Rabbim onları, Peygamber efendimize komşu eylesin. Ruhları şad, mekânları Cennet olsun. Başımız sağ olsun…" ifadelerini kullandı. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.