Öne Çıkanlar Zeytin Dalı Harekatı ataşehir belediyesi obezite Afrin Dr. Fevzi Özgönül Anadolu Sağlık Merkezi diyabet hipertansiyon Drew Thomas Dramaturg Elif Solak Tokatlı Ramazan ayı ne zaman başlıyor Duran Aydın

Akşener’den Erdoğan’a Çağrı: Sizi Sürekli Yanıltan O Ekonomi Kurmaylarından Bir An Önce Kurtulun

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, “Gün, bu ekonomik tabloyu iç siyaset malzemesi yapma günü değildir. Hepimiz aynı gemideyiz. Geminin adı Türkiye Cumhuriyeti. Dünü ve bugünü yarın konuşmak üzere, Sayın Cumhurbaşkanı’na çağrıda bulunuyoruz; Gelin, etrafınızı saran ve sizi sürekli yanıltan o ekonomi kurmaylarından bir an önce kurtulun” dedi.

İYİ Parti lideri Akşener, Türkiye'deki ekonomik gelişmelere ilişkin açıklama yaptı. Türkiye’nin bir süredir yaşadığı ve bu sabah itibariyle de tekrarlanan piyasa hareketlerinin, ülke için hayati riskler üretmeye başladığını belirten Akşener, “Dış etkilerin varlığını bilmekle birlikte, aylardır uyardığımız gibi, yanlış ekonomi yönetimi ve israfın bir sonucu olarak, ekonomide ve dövizde kelimenin tam anlamıyla bir patlama yaşanmıştır” ifadelerini kullandı.

“Ekonomi Yönetimini Damat Tahakkümünden Kurtarın”

Hükümeti ve milleti uyaran İYİ Parti lideri Akşener, “Gün, bu ekonomik tabloyu iç siyaset malzemesi yapma günü değildir. Hepimiz aynı gemideyiz. Geminin adı Türkiye Cumhuriyeti. Dünü ve bugünü yarın konuşmak üzere, Sayın Cumhurbaşkanı’na çağrıda bulunuyoruz; Gelin, etrafınızı saran ve sizi sürekli yanıltan o ekonomi kurmaylarından bir an önce kurtulun. Ekonomi yönetimini damat tahakkümünden kurtarın” açıklamasında bulundu.

“Türkiye Cumhuriyeti Aile Şirketiniz Değil”

Ekonomide ilk adım olarak uluslararası sermaye ve piyasalarda güven tazeleyecek bir adım atılması gerektiğini dile getiren Akşener, “Ülkemizden hızla ve apar topar kaçmaya başlayan yabancı yatırımcıya güven verecek adımlar atın. Unutmayın ki sermaye kendini güvende hissettiği limana yanaşır. Bu güveni tesis etmek de, demokrasi, hukuk ve mülkiyet hakkı ile ilgili günün şartlarına ve evrensel değerlere uygun adımlarla mümkündür. Bunca zamandır yapılan tüm uyarıları kulak arkası ettiniz ve iş bu noktaya geldi. Türkiye Cumhuriyeti aile şirketiniz değil. Ekonomik tabloyu bozarken yalnızdınız” değerlendirmesinde bulundu.

“Küreselleşen Dünyada Ekonomiler Artık Birer Beka Alanı”

Çözüm için “birlikte hareket etmeye hazırız” diyen Akşener, “İçerideki sorunlarımızla ilgili söz hakkımız saklı kalmak kaydıyla, bugün için ülkemiz ve milletimiz adına Türkiye Cumhuriyeti hükümetinin yanındayız. Atılacak her olumlu adıma gücümüz oranında katkı sunmaya hazırız. Küreselleşen dünyada ekonomiler de artık birer beka alanı” ifadelerini kullandı.

“Merkez Bankası’na Müdahaleden Vazgeçin”

İYİ Parti’nin, aciliyet kazanan,  millet ve ülke bekasını tehdit eden sorunun aşılabilmesi için, Cumhuriyet hükümetine her tür desteği vermeye hazır olduğunun altını çizen İYİ Parti lideri Akşener, ülkedeki ekonomik sorunu gidermek için gerekli olan adımları şu şekilde sıraladı:

“Öncelikle hamasi nutuklarla günü geçiştirmek yerine, meselenin ciddiyetini kavrayın.

Merkez Bankası’na müdahaleden vazgeçin. Piyasa koşullarına uygun hareket edebilmesi için, elini kolunu çözün.

Sorun milli bekamızı ilgilendiriyor. O yüzden siyaset üstü bir yaklaşımla, tüm partilerin ekonomi kurmayları ile sermaye örgütlerinin kurmaylarını bir araya getirip, yol haritası çıkarın.

Ekonominin ve sermayenin en sevdiği liman güven limanıdır. Bunu tesis edin.

Sayın Cumhurbaşkanı, Bu acil adımları ciddiyetle atmadığınız taktirde, kısa süre içinde Türkiye’nin tekrar IMF’lik hale geleceğinden emin olunuz.

İşte o andan itibaren milletimizin ve ülkemizin sırtına binecek yüklerin vebali üzerinizde olacaktır.

Biz, sorumlu ve dikkatli adımlarla bu badireyi de atlatacağımıza inanıyoruz.

Allah yar ve yardımcımız olsun.”

Anahtar Kelimeler:
Meral Akşenerİyi Parti
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.