Öne Çıkanlar galatasaray Koronavirüs bugünün gündemi gündem özeti Kuşadası Belediyesi deprem recep tayyip erdoğan erdoğan Covid19 gündem başlıkları çin konser

Aktif işgücü Hizmetleri Yönetmeliği Değişiyor

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, işsizlerin ve öğrencilerin iş deneyimini bizzat iş yaparak kazanmalarını ve bunun karşılığında net asgari ücret düzeyinde gelir elde etmelerini sağlayan İşbaşı Eğitim Programının süresinin160 fiili günden (6 ay) 320 fiili güne (1 yıl) çıkarılması ile ilgili olarak Aktif İşgücü Hizmetleri Yönetmeliğinde değişiklik çalışmalarının devam ettiğini açıkladı.

Bakan Şimşek, CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu’nun soru önergesini Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının bilgi notuyla yanıtladı.
Şimşek, Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) tarafından işverenlerin işe alacakları kişileri herhangi bir maliyete katlanmadan iş başında yetiştirerek tanımalarını, işsizlerin ve öğrencilerin ise iş deneyimini bizzat iş yaparak kazanmalarını ve bunun karşılığında net asgari ücret düzeyinde gelir elde etmelerini sağlayan İşbaşı Eğitim Programının süresinin 160 fiili günden (6 ay) 320 fiili güne (1 yıl) çıkarılması ile ilgili olarak Aktif İşgücü Hizmetleri Yönetmeliğinde değişiklik çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

-YENİ NESİL ÖDEME KAYDEDİCİ CİHAZ KULLANMA MECBURİYETİ-

Kalkınma Bakanlığının bilgi notuyla verdiği yanıtta da Bakan Şimşek, 426 Sıra no'lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğe (Sıra No: 466) dikkat çekti.

Bakan Şimşek, Tebliğe göre Yeni Nesil Ödeme Kaydedici Cihazları kullanma mecburiyetinin 2014 yılı satışları veya gayrisafı iş hasılatı dikkate alınarak yeniden belirlendiğini hatırlattı.

Bakan Şimşek, 2014 yılı satışları veya gayri safı iş hasılatı 1 milyon TL'yi aşan mükellefler için, 1 Nisan 2016 tarihinden, 1 milyon TL'den 500 bin TL'ye kadar olan mükellefler için, 1 Temmuz 2016 tarihinden, 500 bin TL ile 150 bin TL arasında olan mükellefler için, 1 Ekim 2016 tarihinden, 150 bin TL'den az olan mükellefler için, 1 Ocak 2017 tarihinden itibaren Yeni Nesil Ödeme Kaydedici Cihaz kullanma mecburiyetinin başlayacağını söyledi.

Bakan Şimşek, "Bilgisayar Bağlantılı Ödeme Kaydedici Cihazları" kullanan mükellefler için ise yeni nesil ödeme kaydedici cihaz kullanma mecburiyetinin başlama tarihinin yıllık satış ve gayri safı iş hasılatı tutarlarına bağlı olmaksızın 1 Ocak 2017 olarak belirlendiğini ifade etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.