Öne Çıkanlar Koronavirüs CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak chp niğde milletvekili ömer fethi gürer sıla vodafone suriye Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş fırat kalkanı gündem başlıkları hatay CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan

Anayasa Mutabakat Komisyonu 10 Şubat'ta İkinciye Toplanacak

Anayasa Mutabakat Komisyonu’nun ilk toplantısında 2011’de kurulan Anayasa Uzlaşma Komisyonu çalışmaları slayt gösterisi ile anlatıldı.  Eski çalışmalar gözden geçirildi.

Adı değişen Meclis "Anayasa Mutabakat Komisyonu" ilk toplantısını yaptı. Komisyon TBMM Başkanı İsmail Kahraman başkanlığında toplandı. Yemekli toplantıda üyelere 2011’de kurulan Anayasa Uzlaşma Komisyonu’nun çalışmaları slayt gösterisi ile anlatıldı. Partiler arasında uzlaşı ile kabul edilen maddeler yeniden gözden geçirildi.  Çalışma ve yol takviminin ise ikinci toplantıda kararlaştırılmasına karar verildiği belirtildi. İkinci toplantı 10 Şubat Çarşamba günü yapılacak.

Öte yandan çalışmaların nerede yapılacağı da gündeme geldi. Daha önce ana binada yapılmasına karar verilen toplantıların, Meclis kampüsü dışında ek binada yapılması kararı alındığı belirtildi. HDP’lilerin  toplantının basına açık yapılmasını önerdikleri ancak Meclis Başkanı Kahraman’ın karşı çıktığı söylendi. İlk toplantıya, TBMM eski Başkanı ve eski uzlaşma komisyonu Başkanı Cemil Çiçek esprileri de damga vurdu. Çiçek’in yemekte, “Geçen dönem ben başkandım, şimdi üyeyim” hatırlatması yaparak kendi durumu ile ilgili fıkralar anlattığı ifade edildi. İlk toplantının keyifli bir yemek havasında geçtiği de kaydedildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.