Öne Çıkanlar Koronavirüs sıla chp niğde milletvekili ömer fethi gürer CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak akbank vodafone suriye ato google gündem başlıkları Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk

"Anayasanın Üç Maddesi Değişecek Olsa, Siz Dünden Evet Derdiniz"

Başbakan Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na seslenerek, “Sen değil miydin yandaş İMC TV’de ‘Anayasanın ilk üç maddesi icap ederse değişir’ diyen? Cumhurbaşkanlığı sistemiyle anayasanın üç maddesi değişecek olsa, siz dünden evet derdiniz. Onun için hiç kimse heveslenmesin. Türkiye’nin üniter devlet yapısına, milletiyle ülkesiyle bağımsız bütünlüğüne göz diken kim varsa bu millet onun gözünü oyar” dedi.

Başbakan Yıldırım, Karabük Kent Meydanı’nda düzenlenen mitingde halka hitap etti. Ülke olarak tarihi günlerden geçildiğini, Türkiye’yi muasır medeniyetler seviyesine çıkaracak bir değişimin eşiğinde olunduğunu belirten Yıldırım, şunları söyledi:

“Anayasa mahkemesi cumhurbaşkanlığına bağlanacak, gözüne dizine dursun demeyeyim. Anayasa mahkemesi cumhurbaşkanının istediğini atayacak, aslı yok. Bunlar okumadan üfürüyorlar. Üfürükçü bunlar. Peki bunlar nereden uyduruyor bunu? Bunların 'tarafsız' diye yere göre sığdıramadığı bir cumhurbaşkanı vardı. Ahmet Necdet Sezer. O zat cumhurbaşkanı olunca Anayasa Mahkemesi üyeliğine kimi atadı biliyor musunuz? Bir üniversiteden arkadaşını. E ne var bunda diyeceksiniz. Bitmedi. O zat atandı, bir de baktık ki adam Cumhuriyet Halk Partisi'nin parti üyesi. Bak bak bak, tarafsız CHP'ye bak. Ama bunların eski alışkanlığı. Tek parti döneminde her şey bunlardı, genel başkan da, cumhurbaşkanı da, parti başkanı da her şey. Tek adam arıyorsan geçmişine bak. Geçmişinize bakın. Bunlar bu yalanları, iftiraları kendileri de biliyorlar ama işlerine gelmiyor.

-“SİZ DÜNDEN EVET DERDİNİZ”-

Bunların işi gücü okumadan yorum yapmak. Okuyorlar ama tersten, yine de anlamıyorlar. Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanlığı sistemi gelirse Anayasa’nın ilk üç maddesi değişecek diyor. Bunlarda bir değişiklik var mı? Bunlar nereden çıktı? Ama o yine eski alışkanlıklarını hatırladı. Sen değil miydin yandaş İMC TV’de ‘Anayasanın ilk üç maddesi icap ederse değişir’ diyen? Cumhurbaşkanlığı sistemiyle anayasanın üç maddesi değişecek olsa, siz dünden evet derdiniz. Onun için hiç kimse heveslenmesin. Türkiye’nin üniter devlet yapısına, milletiyle ülkesiyle bağımsız bütünlüğüne göz diken kim varsa bu millet onun gözünü oyar. Bu aziz millet, senin terör örgütü propagandası yapana söylediğin sözleri unuttu mu zannediyorsun? Niye hayır dediklerini bilmedikleri için milleti korkutmaya, aldatmaya devam ediyorlar. Şaşmıyoruz. Biz bunları tanıyoruz. Bunlar 15 yıldır yalan dolandan, iftiradan başka bu millete hiçbir şey söylemediler. Karabük’ün Kardemir’i var, CHP’de memleketin yalan fabrikası olmuş, tek ürettikleri yalan.” 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.