Öne Çıkanlar galatasaray Koronavirüs bugünün gündemi gündem özeti Kuşadası Belediyesi deprem recep tayyip erdoğan erdoğan Covid19 gündem başlıkları çin konser

Arslan: “İşgal Edilen Adalarımız Yunanistan’la Öncelikli Gündem Olmalı”

CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan, Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras ile görüşen Başbakan Binali Yıldırım’ın işgal edilen 18 ada hakkında cılız sesle konuştuğunu, bunun başlı başına bir güvenlik sorunu olduğunu söyledi.
  
Milletvekili Arslan konuşmasında, darbeci askerlerin iadesini istemenin başka bir şey olduğunu, adaların işgaline de sessiz kalınmaması gerektiğini vurguladı. Arslan, “Ülke toprağı işgal ediliyor, sürekli uyarıyoruz ama iktidar direnmiyor ve diplomasiyi de çalıştırmıyor. Ülkemizin doğu ve güneydoğusunda sınır güvenliği kalmamış, şimdi de yeni bir zafiyetle Ege’de göz göre göre adalar elden gidiyor, ama Başbakan mevkidaşıyla bu konuyu gündeme getiremiyor. Türk toprağı masada pazarlık edilmeyecek kadar kutsaldır ve toprağı savunmak onur meselesidir” dedi.
 
“Siyasi İrade Affedilemez Bir Gaflet İçindedir”
 
Ülke toprağının alışveriş konusu yapılamayacağını belirten Arslan, “Adalarımız işgal edilirken, diplomasi ve ordu susturuluyorsa, iki Başbakanın görüşmesinde bu konu öncelikli gündem yapılamıyorsa, Başbakan Yıldırım çıkıştaki basın toplantısında açıkça ‘adalarımız için şunu konuştuk, çözüme gidiyoruz’ diyemiyorsa, siyasi irade affedilmez bir gaflet içindedir” şeklinde konuştu.
 
Terör sarmalı içinde olan Türkiye’de iktidarın güvenliği sağlayamadığını vurgulayan Arslan, hükümetin Katar’ın güvenliğine soyunduğunu söyledi. Darbecilerin iadesi uğruna Türk yetkililerin sesini çıkarmadığını belirten milletvekili, 18 adanın öneminin altını çizdi.
 
Arslan, konuşmasına ek olarak şunları söyledi:
 
“Ülkemiz, iktidarın bu zayıflığıyla toprak kaybetmeye, yalnızlaşmaya ve kararlı bir duruştan uzaklaşmaya devam ediyor. Şahıs ve parti çıkarı değil ulusal çıkar odaklı dış politikaya dönülmeli, sınır güvenliği hemen sağlanmalı, ülke toprağını koruyan dış politika anlayışına acilen geri dönülmelidir. Yıllardan beri sürdürülen Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün bize göstermiş olduğu ‘Yurtta Sulh Cihanda Sulh’ politikasından sapmadan ülkemizi yönetmeliyiz, onurlu bir dış politikayı sürdürmeliyiz”.
 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.