Öne Çıkanlar Covid19 binali yıldırım Kuşadası Belediyesi gündem MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli vodafone Afrin Gürer Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ataşehir belediyesi bugünün gündem başlıkları Zeytin Dalı Harekatı

“Asgari Değil, İnsanca Ücret”

CHP Giresun Milletvekili Elvan Işık Gezmiş, "Öncelikle şunu belirtelim; mesele asgari ücretin kaç lira veya kaç dolar olacağı değildir. Mesele asgari ücretin alım gücünün yükseltilmesi, insanca yaşanabilecek ücretin ne kadar olması gerekliliğinin tespitidir." dedi. 

CHP Giresun Milletvekili Elvan Işık Gezmiş açıklamasında; "Asgari Ücret Tespit Komisyonu tarafından günlerdir asgari ücretin kaç lira olacağı tespit edilmeye çalışılıyor. Öncelikle şunu belirtelim; mesele asgari ücretin kaç lira veya kaç dolar olacağı değildir. Mesele asgari ücretin alım gücünün yükseltilmesi, insanca yaşanabilecek ücretin ne kadar olması gerekliliğinin tespitidir.

Ülkemizde her an, her şeyin fiyatı dövize ve enflasyona endeksli olarak artıyor. Dolayısıyla halkın alım gücü düşüyor. O nedenle asgari ücretin ne olacağından ziyade, tespit edilecek miktarın ihtiyaçları ne derece karşılayacağı önem arz etmektedir.

Asgari ücreti artırdıktan sonra her şeye zam gelecekse ücret artışlarının bir anlamı kalmamaktadır. Kısacası, Asgari ücret belirlerken sadece yapılmış olan zamlar baz alınmamalıdır. Eğer önümüzdeki birkaç ay içinde genel bir zam furyası planlanıyorsa bunlar da dikkate alınarak asgari ücrete eklenecek refah payı artırılmalıdır." ifadelerinii kullandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.