Öne Çıkanlar Dragon Kapsülü gelen turistler bismil drift muratbey peynirleri tenis akıl dsi TURİST çeyizde ne olur 3 kişi öldü Başbakan davutoğlu

Atama Kararları Resmi Gazete’de

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, çeşitli Cumhurbaşkanlığı kadrolarına, Bakan Yardımcılıklarına ve Devlet Denetleme Kurulu üyeliğine atamalar yaptı.

Cumhurbaşkanlığı bünyesindeki çeşitli kadrolara, Bakan Yardımcılıklarına ve Devlet Denetleme Kurulu üyeliğine yapılan atamalara ait Cumhurbaşkanı Kararları Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlandı. Kararlara göre, Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı’na Metin Kıratlı atandı. Kıratlı en yüksek devlet memuru olacak.

Metin Kıratlı Kimdir

1969’da Konya Ereğli’de dünyaya gelen Kıratlı, 1990 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. Sivas-Ulaş, Van-Çaldıran, Isparta-Yalvaç ve Antalya Manavgat Hakimlikleri, Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürlüğü Tetkik Hâkimliği, Daire Başkanlığı ve Genel Müdür Yardımcılığı ve Genel Müdürlüğü görevlerini ifa etti. Kıratlı, 2014’te Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcılığı’na atandı.

Kasırga Başdanışman Oldu

Cumhurbaşkanlığı kararlarına göre Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırda, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı oldu.

İdari İşler Başkanlığı Atamaları

Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanı’nın belirlenmesinin ardından başkanlığın teşkilatlanmasına yönelik atamalar da yapıldı. Buna göre, Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı Hukuk ve Mevzuat Genel Müdürlüğü’ne Hakkı Susmaz, Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı Personel ve Prensipler Genel Müdürlüğü’ne Metin Yener getirildi.

DDK Üyeliği

Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün bir Devlet Denetleme Kurulu (DDK) üyesi atadı. Yayımlanan karara göre, Mehmet Emin Baysa DDK üyesi oldu.

Bakan Yardımcılıkları

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hazine ve Maliye Bakanlığı’na Bülent Aksu’yu, Sağlık Bakanlığı Yardımcılığı’na Halil Eldemir’i ve Dr. Şuayip Birinci’yi atadı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.