Öne Çıkanlar galatasaray deprem palandöken Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank konser türk telekom çukurova belediye başkanı soner çetin ANTALYA atatürk azerbaycan ukrayna trabzonspor

Avrupa Vakıfları Millet İttifakı'nın Neresinde?

-CHP İstanbul İl Başkanlığı Halk Sağlığı Söyleşileri düzenledi. İnternet üzerinden yayınlanan söyleşide bu kez konu "Yoksulluk ve Halk Sağlığı" idi. Programı İstanbul Tıp Fakültesi Emekli Öğretim Üyesi Prof.Dr.Feyza Erkan sundu. Konuğu ise Alman vakfı Heinrich Böll Stiftung ile birlikte Türkiye hakkında araştırmalar yayınlayan "Derin Yoksulluk Ağı" kurucusu Hacer Foggo idi.



ANKARA(ANKA) - Kendisi de bir doktor olan Canan Kaftancıoğlu'nun yönetimindeki CHP İstanbul İl Başkanlığı Halk Sağlığı söyleşilerine devam ediyor.

Söyleşilerin sonuncusunu İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Emekli Öğretim Üyesi Feyza Erkan sundu.

Programa konuk olarak ise Alman vakfı "Heinrich Böll Stiftung" ile birlikte Türkiye hakkında araştırma raporları yayınlayan "Derin Yoksulluk Ağı" kurucusu Hacer Foggo katıldı.

Hacer Foggo CHP'nin söyleşisinde İYİ Parti'yi ve partinin okul çocuklarına beslenme çantası yardımını içeren "Rüzgar Gülü" adlı okul beslenme projesini övdü. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in de katıldığı bir törenle duyurulmuştu ve projeyi İYİ Parti sahiplenmişti.

Hacer Foggo Türkiye'de millet ittifakı partilerinin yoksulluğa karşı önlemlerini överken, "CHP’nin Aile Sosyal Destek Sigortası projesi var. Bu çok iyi bir proje; sosyal yardımlar kesilmeden açlık sınırındaki insanlara özellikle kadınları güçlendiren, kadınların bu destekle kendilerini hane içerisinde güçlenmelerini ve nefes almalarını sağlayacak bir proje. Aynı zamanda İYİ Parti’nin Temel gelir ve okul beslenme programına ilişkin Rüzgar Gülü projesi, Deva Partisi’nin Eğitim Destek Banka Kartı başlığı altında eğitim-öğretim dönemi başında, hanedeki öğrenci sayısı ve ihtiyacı oranında TL desteği projesi. Saadet Partisi’nin evsizlikle ilgili yaptığı araştırmalar bence gelecek açısından umutlu projeler" demişti.

-PROJELER DERİN YOKSULLUK AĞI İLE BİRLİKTE Mİ ORGANİZE EDİLDİ?

Programın sunucusu Prof.Dr.Feyza Erkan ise, pandemide 160 bin çocuğun yoksulluk nedeniyle okula dönemediğini, devletin buna çare bulması gerektiğini belirtirken "Ama malesef. Sizler çok güzel bir görev yapıyorsunuz. Hepimizin takdir ve sevgisini kazandınız. Bunlara vatandaşlar yardım etmek zorunda olmamalı. Bu kişilerin temel hakkı okula gitmek beslenmek. Bunu devlet yapmalı ve devletin bu konuda kaynağı da var. Türkiye fakir değil o açıdan. Türkiye'nin bunu yapmak için kaynağı da var. Birçok lüks harcamaya kaynağımız yeterli... Ama bu kişilerin, okula gidemeyen öğrencilerin, beslenemeyen insanların sorununu öncelikle çözmemiz gerekiyor. Ve bunu bütün sizlerin öncülüğünde ve liderlerin bütün vatandaşlara duyurmamız gerekiyor. Yani komşusu aç yatan bizden değildir demiş Hz.Muhammed bile. İnananların da yani dine inananların da bunu tolere etmemesi, bunu kabul etmemesi gerekiyor" dedi.

-"SAĞLIKLI TOST!"

Prof.Dr.Feyza Erkan ayrıca, "Bugün birçok yerde boş tost yapılıyormuş, işte sucuklu yerine, kaşarlı yerine boş tost yapılıyormuş. Obezite büyük bir sorun birçok hastalığın nedeni obezite ve bu tamamen Türkiye'de de büyük sorun. Tamamen yoksulluktan kaynaklanıyor. İnsanlar boş ekmekle besleniyorlar. Bunu halkımıza sahip çıkmamız lazım. Bu bir yardım değil, bir temel hak" diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.