“Aydın'ın Çine İlçesindeki Orman Yangını Kontrol Altına Alındı”

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, “Muğla bölgesindeki yangınların da sonuna doğru geliyoruz. Sadece iki bölge dışında bütün ormanlarımızdaki yangınlar kontrol atına alındı. Köyceğiz ve Milas'ta yangınları kontrol çalışmaları devam ediyor. İnşallah bugün içinde onların da tamamlanmasını bekliyoruz” dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, orman yangınının büyük hasara neden olduğu Aydın'ın Çine ilçesinde orman yangınlarını söndürme çalışmalarıyla ilgili bilgi aldı. Aydın Valiliğince oluşturulan Afet Koordinasyon Merkezi’ndeki toplantıya katılan Bakan Karaismailoğlu ardından basına açıklamalarda bulundu. Yangınlarının 13'üncü gününde olunduğunu hatırlatan Karaismailoğlu, “Muğla bölgesindeki yangınların da sonuna doğru geliyoruz. Biraz önce Sayın Tarım ve Orman Bakanımız da açıklama yaptı. Sadece iki bölge dışında bütün ormanlarımızdaki yangınlar kontrol atına alındı. Sadece Muğla bölgesinde küçük çaplı iki tane, Köyceğiz ve Milas'ta yangınları kontrol çalışmaları devam ediyor. İnşallah bugün içinde onların da tamamlanmasını bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

“Devletimiz kısa sürede üstesinden gelecek güçte ve kabiliyettedir.”

Çine’nin oldukça önemli bir yangın atlattığını ve bundan sonrada afetin izlerinin kaldırılması için topyekün bir mücadele ile çalışmaların devam edeceğini aktaran Bakan Karaismailoğlu, “Çine’deki yangın oldukça etkili başladı ve hepimizin yüreğini ağzına getirdi.  Etkin mücadelemizle Türkiye'nin her tarafında olduğu gibi bütün kurumlarımızla, insan gücümüz ve araç gücümüzle vatandaşımızın, milletimizin sabrı ve katkısıyla kısa sürede Çine'deki yangının da üstesinden gelindi. Artık bundan sonra yangının, afetin izlerini ortadan kaldırmak için Sayın Valim, milletvekillerimiz, il başkanlarımız, belediyelerimiz, valiliklerimiz topyekûn bir mücadele ile afetin izlerini ortadan kaldırmak için çalışmalarımıza devam ediyoruz" dedi.

Karaismailoğlu, “Maalesef kayıplarımız da oldu. Kayıplarımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyoruz. Canın dışındakilerin hepsini yerine getirebiliriz. Devletimiz çok güçlüdür ve bunların hepsinin kısa sürede üstesinden gelecek güçte ve kabiliyettedir. Geçmişte yaşanmış afetler sonrası yaptığımız icraatlar da ortadadır."

“Yangının yol açtığı hasarın telafisi için çalışmalarımızı sürdüreceğiz”

Antalya’da ki yangınların tamamının söndürüldüğünü ve afetin izlerinin ortadan kaldırmaya başladıklarını vurgulayan Bakan Karaismailoğlu, “Çine'ye vatandaşların sıkıntılarını, dertlerini dinlemek için geldik. Burada da yangının yol açtığı hasarın telafisi için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Antalya’daki yangınların söndürülmesinden sonra Muğla bölgesinde de aynı şekilde Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız, İçişleri Bakanlığımız, bir taraftan AFAD ve devletimizin güçlü kuruluşları vatandaşımızın yanında” diye konuştu.

Aydın’da gerçekleştirilen AFAD koordinasyon toplantısına, Aydın Valisi Hüseyin Aksoy, AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş, İl Emniyet Müdürü Mehmet Suat Ekici, İl Jandarma Komutanı Mesut İnan, AFAD İl Müdürü Ramazan Harman, Çine Kaymakamı Turan Erdoğan, Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer ve AK Parti İl Başkanı Ömer Özmen katıldı.

Bakan Karaismailoğlu, Aydın Valiliğince oluşturulan Afet Koordinasyon Merkezi'ndeki toplantının ardından esnafı ziyaret etti. Vatandaşların dilek ve taleplerini dinleyen Karaismailoğlu daha sonra Muğla'nın Yatağan ilçesine gitmek üzere ilçeden ayrıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.