Öne Çıkanlar CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak Koronavirüs vodafone suriye sıla Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş hatay CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan chp niğde milletvekili ömer fethi gürer gündem başlıkları google

"Aymaz Hareketlerin Olmaması İçin Gereken Neyse Yapılacaktır"

Başbakan Binali Yıldırım, dün Hollanda’nın Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya’yı sınır dışı etmesine ilişkin, “Bir daha ülkemize, vatandaşlarımıza karşı buna benzer aymaz hareketlerin olmaması için gereken neyse yapılacaktır. Ben buradan bütün gurbetçi kardeşlerimize şunu söylüyorum, aman tahriklere kapılmayın, provokasyona gelmeyin. Sizin bu yapılan insanlık dışı uygulamalara vereceğiniz en güzel cevap, 16 Nisan’da evet cevabıdır” dedi.

Başbakan Yıldırım, Yalova mitinginde halka hitap etti. “Bugünlerde yeri gelince bize demokrasi dersi verenlerin diktatörce uygulamalarını hep birlikte izliyoruz” diyen Yıldırım, bazı Avrupa ülkelerinin kendilerinin Türk vatandaşlarıyla buluşmalarından rahatsız olduğunu ve buna yasak getirdiğini belirtti. Başbakan Yıldırım, şöyle devam etti:

“Açık açık söylüyoruz, siz bunu yapmakla hayır kampanyasına destek oluyorsunuz. Onlarda hayır demek serbest, evet demek yasak. Uygulanan bu çifte standart, Avrupa’nın demokrasisine,  insan hakları savunuculuğuna büyük zarar veriyor. Terör örgütleri FETO, PKK yandaşları Avrupa’da elini kolunu sallayarak gezecek,  her türlü propagandayı yapacak, gıkın çıkmayacak, Türkiye’den bakanlar, milletvekilleri gidince onlara izin vermeyeceksin. Yok böyle yağma. Ne yaparsanız yapın, vatandaşlarımızla buluşmamıza asla engel olamayacaksınız.”

-“BUNA BENZER AYMAZ HAREKETLERİN OLMAMASI İÇİN GEREKEN NEYSE YAPILACAKTIR”-

Dün Hollanda’da Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya’ya yapılan muamelenin asla kabul edilemeyeceğini söyleyen Başbakan Yıldırım, Hollanda’nın bütün uluslararası diplomatik kuralları hiçe sayarak, Bakan Kaya’nın seyahat özgürlüğünü engelleyip, ülkeyi terk etmeye zorladığını ifade etti. Türkiye’nin bunun cevabını en ağır şekilde vereceğini belirten Yıldırım, “Bir daha ülkemize, vatandaşlarımıza karşı buna benzer aymaz hareketlerin olmaması için gereken neyse yapılacaktır. Ben buradan bütün gurbetçi kardeşlerimize şunu söylüyorum, aman tahriklere kapılmayın, provokasyona gelmeyin. Sizin bu yapılan insanlık dışı uygulamalara vereceğiniz en güzel cevap, 16 Nisan’da evet cevabıdır. Bu aziz millet Türkiye’nin yükselişinin devamı için sandığa gidecek, cevabı verecek” şeklinde konuştu.
 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.