Bahçeli: Afrin’den Dönüş Yok Gemiler Yandı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Afrin’de Türkiye’nin bekası, tarihi ve egemenlik hakları cesurca müdafaa edilmektedir. Bundan dönüş yoktur, gerçekten de gemiler yanmıştır” dedi.

Bahçeli, Afrin bölgesindeki Zeytin Dalı Harekatı kapsamında yaşanan sıcak temas sonucu 8 askerin şehit, 13 askerin ise yaralanmasına ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. Bahçeli, Türk milletinin gelen şehit haberlerine derinden üzüldüğünü belirterek, “Nitekim acımız büyüdükçe büyümüş, milli vicdanı heder etmiş, kederden kedere sürüklemiştir. Ancak sabretmek, metin olmak, yeis ve yılgınlığa kapılmamak geldiğimiz bu aşamada tarihi önemdedir. Aziz şehitlerimiz haklı ve haysiyetli bir mücadelenin sonucunda Peygamberimize komşu olacak manevi bir makama yükselmişlerdir. Afrin’de Türkiye’nin bekası, tarihi ve egemenlik hakları cesurca müdafaa edilmektedir. Bundan dönüş yoktur, gerçekten de gemiler yanmıştır” ifadelerini kullandı.

“ÖNÜMÜZDEKİ SÜREÇ TEHLİKELİ”

Afrin’de meskun mahal operasyonlarının bu sabah Raco’da başlayıp, Cinderes’in  muhasara altına alındığını ifade eden Bahçeli, “Önümüzdeki süreç tehlikeli olduğu gibi, doğası gereğince meskun mahallerdeki hassasiyet ve dikkatten dolayı süreç uzayabilecek, ancak mücadelenin ruh, heyecan ve inancı asla gevşemeyecek, eksilmeyecektir. İnancımız budur, beklentimiz bu şekildedir” açıklamasında bulundu.

“ATEŞKESİN AFRİN’İ DE KAPSADIĞINI İDDİA ETMEK PKK AĞZI, YPG DİLİDİR”

Doğu Guta’da ilan edilen ateşkesin Afrin’i de kapsadığını iddia etmenin “PKK ağzı, YPG dili, savrulma hali” olduğunu kaydeden Bahçeli, “Türkiye okuduğunu anlayacak, anladığını muhataplarının yüzüne her seferinde haykıracak cesaret ve dirayettedir. Gücü ve mevkii ne olursa olsun hiç kimse, dost pelerini giyip düşman kılıcı sallayan hiçbir ülke, terörizmle mücadelemizi söndüremeyecek, bağımsızlık ve beka mücadelemizden milletimizi döndüremeyecektir. Afrin’de son hain imha edilesiye, güney sınırlarımız emniyete alınasıya kadar milli infialin enerjisi düşmeyecektir” dedi.

Bahçeli açıklamasına şehitlere rahmet, gazilere şifa dileyerek son verdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.